THAIMAA - aiheinen keskustelupalsta

THAI-klupi ry:n foorumi - kaikkien Thaimaan ystävien kohtaamispaikka.


Tänään on 2.4.2020 1:43

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 62 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 26.5.2016 15:01 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8594
Lainaa:
Passin kadotessa matkalla

Ulkomailla voit saada passin katoamisen, rikkoutumisen tai anastamisen takia niin sanotun väliaikaisen passin kotimatkaa varten tai jo alkaneen matkan jatkamista varten. Väliaikainen passi myönnetään matkan ajaksi, kuitenkin enintään yhdeksi vuodeksi. Väliaikainen passi tehdään edustustossa. Kannattaa huomata, ettei esimerkiksi Yhdysvallat hyväksy väliaikaista passia ilman viisumia. Varastetusta tai kadonneesta passista tulee tehdä paikalliselle poliisille katoamisilmoitus, joka tulee esittää edustustossa uutta passia haettaessa.

http://www.finland.or.th/public/default ... ture=fi-FI

Tuossa on se kaikkien toivottavasti tietämä ohje, mitä tehdä, jos oma ja hallitsemansa passin tiet erkanevat. Tuo on yleisohje ja siihen täydennyksenä, että Thaimaassa (ja monessa muussa maassa) pelkkä poliisin kanssa asiointi ei riitä, vaan Immigration tulee kytkeä mukaan. Uskoisin, että suurimmassa osassa poliisipiirejä osataan ottaa yhteyttä Immigrationiin ja saada kopio passista ja maahantulokaavakkeesta. Helpottaa paljon maasta poistumista. Tähän selvennyksenä, että poliisi on kyllästynyt selvittelemään sellaisia passin katoamisia, mitkä sattuvat oleskelun mentyä yli sallitun. Moni kuvittelee, että passi vain hukataan, saadaan siitä poliisiraportti ja uusi passi sekä mennään rajalle. Kyllä siinä samalla selvitetään, mikä oli sallittu oleskeluaika ja onko ylitetty.

Siis poliisilta katoamisilmoitus, Immigrationista kopiot passista ja maahantuloleimoista sekä se maastapoistumiskaavakkeen kopio/numero. Sitten niiden kanssa lähetystöön. Vahvistettu tieto poliisilta, että se poliisiraportti käy myös lentoasemalla henkilötodistuksesta jopa ilman kuvaa. Helpottanee elämää joissakin tilanteissa, kun ei tarvitse bussilla matkustaa.

Nyt sitten se uusi juttu vanhaan ja kaikkien tuntemaan sekä tietämään lopullisesti pureskeltuun aiheeseen:

Jos paikkakunnalla on Turistipoliisin toimipiste, kannattaa olla sinne yhteydessä. Lähinnä siksi, että tavallinen poliisi toimii toisenlaisen rutiinin pohjalta ja katoamisilmoitus menee katoamisilmoitusten pinoon ja jos kadonnut esine joskus löytyy, ilmoitetaan omistajalle. Turistipoliisilla on erilaiset mahdollisuudet toimia ja joskus epävirallisesti. Tiedossani on useita passinkatoamisia (ja muunkin omaisuuden katoamisia), joissa tilanne on selvitetty alle vuorokaudessa.

JOS PASSINNE KATOAA THAIMAASSA, OTTAKAA ENSIMMÄISENÄ YHTEYS LÄHIMPÄÄN TURISTIPOLIISIN PISTEESEEN.

Tulipa taas testattua systeemi. Passi kadonnut bussissa välillä Vientiane-Udon Thani. Ilmoitus poliisille puoliltapäivin. Tutkinta siirretty meille kahden aikoihin ja tapasimme kohteen puoli kolme. Ei sitten ollut englantia kovinkaan paljoa puhuva, joten oli hieman tulkkausongelmia. Olen joskus kirjoittanut, että menee mihin tahansa bussiin missä tahansa Aasiassa, pitää kyljessä oleva numero ottaa talteen. Auttaa ongelmien selvittelyssä paljon. Nyt piti kellonajan perusteella jäljittää oikea bussi, millä oli matkustanut. Taisi kaveri jo hermostua, kun toistin kysymystä, että onko varma, ettei jäänyt Immigrationin tiskille (yleinen paikka hukata passinsa, heti hotellin respan ja pankin tiskin jälkeen). Kolmen vartin jälkeen passi oli jäljitetty Vientianen löytötavaratoimistoon ja saatu sille kuljetus Udoniin. Sain kolme kertaa toistaa kaverille, että passi on siis aivan aikuisten oikeasti Udonissa kello 17.00 tai hieman sen jälkeen, liikenteestä riippuen. Ei meinannut millään uskoa, että noin nopeasti saa passinsa takaisin.

Tavallisella poliisilla ei ole rutiinia selvitellä kadonneiden esineitten kohtaloa, vaan odotellaan, josko jostain ilmaantuisi joko löytötavarana tai ratsian seurauksena rikollisjengiltä. Siksi sillä poliisiraportilla on ainoastaan lähetystöön päin merkitystä. Toinen merkitys on se, että poliisiraportin tekoon loppuu passin käyttökin eli jos jostain löytyy, ei sitä saa käyttää. Turistipoliisi (Immigrationin ohella) joutuu passijuttujen kanssa useammin tekemisiin ja siten osaa toimia hieman eri tavalla. Tuossa tapauksessa bussi löytyi kohtuullisen nopeasti ja tieto siitä, että passi oli löytynyt ja toimitettu löytötavaratoimistoon -Vientianessa eli löytyi vasta seuraavalla matkalla. Kiireestä johtuen (onneksi lähellä Vientianea) bussi käännytettiin takaisin Vientianeen ja kuski nouti passin sieltä ja toimitti Udoniin.

Noita vastaavia unohtamisia tai tavaran katoamisia on 1-2 kertaa joka kuukausi, joten ei ole ihmeellistä tuo rutiinin muodostuminen. Erittäin suurella prosentilla kadonnut omaisuus löytää omistajansa ja sen perusteella ainakin minä päättelen thaimaalaisten ja laosilaisten olevan kohtuullisen rehellistä porukkaa. Siis kyse löytötavarasta, ei varastamisesta. Jos passi varastetaan, se menee myyntiin. Jos passi hukkuu, se hyvin todennäköisesti on mahdollista saada takaisin.

Kaveri lähti etsimään ruokapaikkaa odotusajaksi ja minä siihen totesin, että olisi sitten jatkossa parempi pitää parempaa huolta passistaan ja muusta omaisuudestaan. Katsoi hieman oudosti takaisin ja siihen totesin, että nyt sitten jäi puhelin penkille... oli hieman nolona. Ihminen toimii epätavallisessa tilanteessa tai väsyneenä toisin kuin normaalisti.

Tehkää hyvät ihmiset jokin rutiini, millä huomaamattomasti varmistatte kaiken olennaisen olevan mukananne ja aina liikkeelle lähtiessänne toistakaa se. Se pienentää huomattavasti etsintäaluetta, kun tietää esimerkiksi lompakon olleen mukana kassalla ruoka-annosta maksaessa, mutta ruokailun jälkeen lompakko oli kadonnut tai löytää sen penkiltä vierestään. Vaihtoehtoisesti vasta illalla sitten huomaa, että ei olekaan matkassa mukana.

Tämä tarina on samalla tasolla kuin muutoinkin julkisuuteen päästetyt jutut eri tapauksista. Mitään yksityisyyden suojaa tai muutakaan ei siis ole rikottu tätä julkaistaessa. En muutoin laittaisi, mutta voi joskus olla jollekulle korvaamattomaksi avuksi.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 26.5.2016 15:32 
Poissa
Phetchabun on my mind
Avatar

Liittynyt: 19.12.2003 22:40
Viestit: 2929
Paikkakunta: Porvoo
eagle kirjoitti:
Olen joskus kirjoittanut, että menee mihin tahansa bussiin missä tahansa Aasiassa, pitää kyljessä oleva numero ottaa talteen. Auttaa ongelmien selvittelyssä paljon.

Kännykkäkameroiden aikakaudella tuo on lisäksi kovin helppoa.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 26.5.2016 15:49 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8594
Tumpa kirjoitti:
eagle kirjoitti:
Olen joskus kirjoittanut, että menee mihin tahansa bussiin missä tahansa Aasiassa, pitää kyljessä oleva numero ottaa talteen. Auttaa ongelmien selvittelyssä paljon.

Kännykkäkameroiden aikakaudella tuo on lisäksi kovin helppoa.

Joku joskus toisaalla totesi, ettei koko aikaa voi olla katsomassa, että onko bussin kyljessä numero. Mielestäni pitää tai ainakin kilpien väri. Jos on tavalliset kilvet tai ei ole numeroa kyljessä, niin tuolloin vakuutuskaan ei ole kunnossa. Ne keltaiset kilvet eivät maksa niin paljoa, mutta niiden ollessa autossa kuskin pitää olla taitava ja omata oikea ajokortti, yrityksen vakuutusten tulee olla kunnossa ja korvata matkustajien vahingot jne. Sini- ja mustakilpinen auto on totta kai halvempi vaihtoehto, kun matkustajalla ei ole turvaa poikkeustilanteissa.

Hyvä tuo kameran maininta. Asian vierestä, mutta tavaroiden katoamista estämään...

Olimme lomalla Bangkokissa ja pari kertaa käytimme samaa taksia ja sitten sovimme Ayutthayan matkan loman päätteeksi ja paluumatkalla kentälle viennin. Hinta loppujen lopuksi halvempi kuin tarjous. Jossain on numero tallessa, että voi tarjota täällä halukkaille. Kielitaito puutteellinen.

Asian juoni oli se, että meillä oli kaikki matkalaukut ja aika paljon arvokastakin omaisuutta niissä. Jätimme ne taksiin ja totta kai tiesin, että koko auto voi kadota kohteessa ollessamme. Otin vaimosta ja tytöstä pari kuvaa matkan aikana ja siten oli taksin numero ja kuskin id-kortti kuvattu. Auttanee samanlainen muitakin, mutta itse tiesin auton kadotessa sen jäävän kiinni alle aikayksikön. Minulla on Bangkokissa sekä liikkuvan että CIB:n puolella pari hyvää ystävää ja olisi joutunut sellaiseen rysään, ettei ennen olisi kokenut. Siellä on kameroita kaikkialla ja ei yksinkertaisesti voi liikkua tulematta bongatuksi.

Tavallinen turisti ottaa yhteyttä Turistipoliisiin ja sieltä lähtee tutkintapyyntö liikennettä valvoville. Aika pienellä kujalla saa olla, ettei kamera bongaa. Jos nyt ei ole päivän päälle, niin pelkkä kuskin kuva ja taksin numero riittävät. Siksi neuvoni on, että ottakaa tavalla tai toisella se numero ylös. Pelkkä tieto, että oli pinkki taksi ja otettiin Sukhumvitilla ei paljoa auta.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 26.5.2016 17:12 
Poissa
Isaninportinvartija
Avatar

Liittynyt: 16.12.2003 12:15
Viestit: 54144
Eikö se riitä, että tekee paikallisella poliisilaitoksella ilmoituksen kadonneesta passista ja saa siitä todistuksen jonka kanssa sitten menee lähetystöstä hankkimaan uutta passia?
Noin lähetystöstä minua neuvottiin tekemään, kun sitä kysyin.
Näin asia on kerrottu lähetystön sivulla
Lainaa:
varastetusta tai kadonneesta voimassaolevasta passista paikalliselle poliisille tehty katoamisilmoitus
http://formin.finland.fi/public/default ... ture=fi-FI

Lisää....
Lainaa:

_________________
Kun maa lähenee, niin vitsit vähenee.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 26.5.2016 17:22 
Poissa
Phetchabun on my mind
Avatar

Liittynyt: 19.12.2003 22:40
Viestit: 2929
Paikkakunta: Porvoo
expatrium kirjoitti:
Eikö se riitä, että tekee paikallisella poliisilaitoksella ilmoituksen kadonneesta passista ja saa siitä todistuksen jonka kanssa sitten menee lähetystöstä hankkimaan uutta passia?


Riittää mainiosti. Pitää vain muistaa puhua hitaasti.

Esim. suomeksi: m i n u n p a s s s i o n k a d o n n u t

tai englanniksi:

i l o s t m y p a s s p o r t


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 26.5.2016 17:29 
Olen hommannut Aasiassa rikkoontunen passin tilalle väliaikaisen passin, ilman sen kummempia pokkurointeja. Hyvin olen Thaimaahan sillä päässyt ja myös sieltä pois. Ainoa vaan ettei lähetystöt noihin viisumeja myönnä.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 26.5.2016 17:54 
Poissa
Isaninportinvartija
Avatar

Liittynyt: 16.12.2003 12:15
Viestit: 54144
Tumpa kirjoitti:
expatrium kirjoitti:
Eikö se riitä, että tekee paikallisella poliisilaitoksella ilmoituksen kadonneesta passista ja saa siitä todistuksen jonka kanssa sitten menee lähetystöstä hankkimaan uutta passia?


Riittää mainiosti. Pitää vain muistaa puhua hitaasti.

Esim. suomeksi: m i n u n p a s s s i o n k a d o n n u t

tai englanniksi:

i l o s t m y p a s s p o r t

Siehä vast sälli oot ja jälleen ihan asia linjalla. 8)

_________________
Kun maa lähenee, niin vitsit vähenee.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 26.5.2016 18:48 
Poissa

Liittynyt: 16.12.2003 2:29
Viestit: 6838
Paikkakunta: Samut Prakan
Tämä on erinomainen neuvo joka puolella maailmaa.
Jos ei heti mene perille, nosta ääntä pikkasen ja toista hyvin hitaasti mitä juuri sanoit.
Jos ei vieläkään tehoa, äänen korkeutta vähän korkeammalle ja hiukan pelotetta mukaan.
Näistä olisi erinomaisia esimerkkejä joko onnistuen tai sitten ei.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 26.5.2016 18:55 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8594
expatrium kirjoitti:
Tumpa kirjoitti:
expatrium kirjoitti:
Eikö se riitä, että tekee paikallisella poliisilaitoksella ilmoituksen kadonneesta passista ja saa siitä todistuksen jonka kanssa sitten menee lähetystöstä hankkimaan uutta passia?


Riittää mainiosti. Pitää vain muistaa puhua hitaasti.

Esim. suomeksi: m i n u n p a s s s i o n k a d o n n u t

tai englanniksi:

i l o s t m y p a s s p o r t

Siehä vast sälli oot ja jälleen ihan asia linjalla. 8)

Uuden passin saa, mutta entäs sitten rajalla... viimeksi tällä viikolla on tullut vastaan tilanne, että ensin selvitetään se oleskeluoikeus ja sitten lähdetään tekemään katoamisilmoitusta. Jos on yliaikainen, niin kohde on oikeudenistunto ja karkotuskeskus ja sieltä sitten hankitaan passia. Se ei ole toimiva systeemi hukata passia, kun on ylipäivillä.

Linkkiä ei ole, mutta noin poliisiasemalla toimitaan. Lähetystöllä ei ole sen kanssa mitään tekemistä.

Tuohon lauseeseen, että passi on kadonnut on vastaus aina ollut, että oliko kauan viisumi vielä voimassa. Tuo siis käytännön kenttätyössä eikä googlettamalla todettu.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 26.5.2016 19:07 
Eikö nämö immigrationin tyypit nää järjestelmistän kuinka kauan heppu on maassa luuhannut vaikka pois lähtiessä ois eripassilla liikenteessä?


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 26.5.2016 20:02 
Poissa
Forumin Massi Mojo
Avatar

Liittynyt: 26.6.2012 14:30
Viestit: 6731
Paikkakunta: Bangkok
Näkee, sillä samalla super kasvojen tunnistus ohjelmalla eli ei auta nimen tai passin vaihto.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 27.5.2016 5:28 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8594
Batok kirjoitti:
Eikö nämö immigrationin tyypit nää järjestelmistän kuinka kauan heppu on maassa luuhannut vaikka pois lähtiessä ois eripassilla liikenteessä?

Näkee. Voi mennä selvittelyihin pari tuntia ja siten lento jää haaveeksi. Kirjoitan neuvoa, miten homma hoituu helpoiten. Kun joka tapauksessa poliisin kanssa on tekemisissä passia hankkiessa, tuo maahantuloleiman siirtäminen siihen on parempi tehdä samalla.

Jos on passin takia lento kerran siirtynyt, niin ei halua leiman siirtämisen takia sitä uudestaan siirtää.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 27.5.2016 5:59 
Poissa
Isaninportinvartija
Avatar

Liittynyt: 16.12.2003 12:15
Viestit: 54144
En millään tavalla halua kumota eaglen antamia käytännön neuvoja, mutta kuten aikaisemmin kirjoitin, näin lähetystöstä minua neuvottiin tekemään, kun sitä kysyin.
Lainaa:
Noin lähetystöstä minua neuvottiin tekemään, kun sitä kysyin.
ihan tällä viikolla konsuli Pahkasalon suulla sanottiin, että katoamisilmoitus poliisille ja sieltä raportti, niin sitten voi hakea uutta passia.

Tietysti käytäntö immigrationissa vaihtelee siitä minkälaiset maassaolo leimat siinä kadonneessa passissa olivat?

_________________
Kun maa lähenee, niin vitsit vähenee.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 27.5.2016 6:34 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8594
expatrium kirjoitti:
En millään tavalla halua kumota eaglen antamia käytännön neuvoja, mutta kuten aikaisemmin kirjoitin, näin lähetystöstä minua neuvottiin tekemään, kun sitä kysyin.
Lainaa:
Noin lähetystöstä minua neuvottiin tekemään, kun sitä kysyin.
ihan tällä viikolla konsuli Pahkasalon suulla sanottiin, että katoamisilmoitus poliisille ja sieltä raportti, niin sitten voi hakea uutta passia.

Tietysti käytäntö immigrationissa vaihtelee siitä minkälaiset maassaolo leimat siinä kadonneessa passissa olivat?

Tässä puhutaan nyt kahdesta eri asiasta. Uuden passin saamisesta ja sitten alkuperäisen ohjeen mukaisesta toiminnasta passin kadotessa.

Poliisiraportilla lähetystö antaa passin. Siihen passiin lähetystö sitten neuvoo Immigrationissa siirtämään sen maassaololeiman. Oli sitten viisumi tai poikkeusleima.

Lainaa:
Lainaa:
Mikäli uuden passin myöntäminen perustuu siihen, että aiempi passi on varastettu tai kadonnut, tulee esittää myös paikallispoliisille tehty rikosilmoitus. Thaimaan maahanmuuttoviranomaisten kotisivut. Thaimaan maahanmuuttoviranomaisten luona täytetään kaksi lomaketta (Lost or Stolen Passport Form sekä Transfer Stamp to New Passport Form). Näiden lisäksi on esitettävä poliisi-ilmoitus, uusi passi ja suurlähetystön antama kirje.


Tuo lähetystön ohje kaipaisi tarkennusta, koska sillä puhtaalla uudella passilla tulee helposti ikävyyksiä. Jos maahantuloleimat puuttuvat, on putka ainoa osoite ratsiassa. Maassa olevan tulee itse voida todistaa olevansa laillisesti maassa ja siihen ei tyhjä passi ja poliisiraportti riitä.

Viimeisenä iltana Bangkokissa ratsiassa ja vain nuo mainitsemani mukana. Poliisi joutuu pidättämään ja sitten aamulla 8.30 Immigrationin auetessa selvutetään se oleskeluoikeus. Eihän tuo ongelma ole ja rahalla saa uusia lentolippuja, mutta ajattelin vain vihjaista KOKO prosessista pelkän passin sijaan. Jos on mukana kopio edellisestä passista ja Immigrationin selvitys maassaolosta, saa leimat nopeammin siirrettyä tai jopa välttää pidätyksen ratsiassa.

Meillä ainakin vakiona tehdään poliisiasemalla katoamisilmoitus ja haetaan Immigrationista nuo kopiot. Helpottaa lähetystönkin hommia, kun poliisiraportilla ei henkilöllisyys todennu, mutta passikopiolla kyllä.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 27.5.2016 6:46 
Poissa

Liittynyt: 12.7.2006 8:47
Viestit: 261
Itse en luottaisi siihen että bussiyhtiö korvaisi matkatavarat tms vaan oma vakuutus.
Joskus lueskelin lipun takaa että korvaavat 500b asti..


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 27.5.2016 7:18 
eagle kirjoitti:
Batok kirjoitti:
Eikö nämö immigrationin tyypit nää järjestelmistän kuinka kauan heppu on maassa luuhannut vaikka pois lähtiessä ois eripassilla liikenteessä?

Näkee. Voi mennä selvittelyihin pari tuntia ja siten lento jää haaveeksi. Kirjoitan neuvoa, miten homma hoituu helpoiten. Kun joka tapauksessa poliisin kanssa on tekemisissä passia hankkiessa, tuo maahantuloleiman siirtäminen siihen on parempi tehdä samalla.

Jos on passin takia lento kerran siirtynyt, niin ei halua leiman siirtämisen takia sitä uudestaan siirtää.

No minun tapauksessa oli vielä vanha rikkoontunut passi mukana, eikä siinä rajalla mitään ongelmia sen suhteen ollut. Siinä olevat leimat ja viisumi oli käypää tavaraa.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 27.5.2016 8:36 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8594
Batok kirjoitti:
eagle kirjoitti:
Batok kirjoitti:
Eikö nämö immigrationin tyypit nää järjestelmistän kuinka kauan heppu on maassa luuhannut vaikka pois lähtiessä ois eripassilla liikenteessä?

Näkee. Voi mennä selvittelyihin pari tuntia ja siten lento jää haaveeksi. Kirjoitan neuvoa, miten homma hoituu helpoiten. Kun joka tapauksessa poliisin kanssa on tekemisissä passia hankkiessa, tuo maahantuloleiman siirtäminen siihen on parempi tehdä samalla.

Jos on passin takia lento kerran siirtynyt, niin ei halua leiman siirtämisen takia sitä uudestaan siirtää.

No minun tapauksessa oli vielä vanha rikkoontunut passi mukana, eikä siinä rajalla mitään ongelmia sen suhteen ollut. Siinä olevat leimat ja viisumi oli käypää tavaraa.

Tämä ohjeistus on passin katoamistapaukseen. Jos passi ei ole varastettu tai kadonnut, ei tietenkään toimita tämän mukaan.

Korostan vielä, että sen passin löytyessä sitä ei saa käyttää, jos on tehty katoamisilmoitus. Interpolin kannassa on tieto, ettei passi ole oikealla omistajalla ja sen mitätöinnistä.

Jos passi rikkoutuu tai menee piloille, ei siitä useimmiten tehdä edes poliisiraporttia. Niillä jämillä saa passin haettua.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 12.6.2016 6:07 
Poissa

Liittynyt: 13.8.2014 12:06
Viestit: 474
Eli siis leimat saa siirrettyä väliaikaiseen passiin mutta yhtäkään uutta viisumia siihen ei saa hankittua ja siis jos on esim. vuoden opiskelijaviisumi ollut vanhassa passissa niin ei varmaan sitten saa imigrationista haettua taas 3kk leimaa kuten vanhalla passilla olisi?
Eli ainut vaihtoehto olisi lähteä sen hetkisen leiman puitteissa takaisin suomeen ja hankkia suomesta uusi oikea passi?


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 12.6.2016 6:20 
Poissa
Isaninportinvartija
Avatar

Liittynyt: 16.12.2003 12:15
Viestit: 54144
Portti kirjoitti:
Eli siis leimat saa siirrettyä väliaikaiseen passiin mutta yhtäkään uutta viisumia siihen ei saa hankittua ja siis jos on esim. vuoden opiskelijaviisumi ollut vanhassa passissa niin ei varmaan sitten saa imigrationista haettua taas 3kk leimaa kuten vanhalla passilla olisi?
Eli ainut vaihtoehto olisi lähteä sen hetkisen leiman puitteissa takaisin suomeen ja hankkia suomesta uusi oikea passi?

Miksi tuossa tapauksessa uutta normaali passia ei voisi hakea suurlähetystön kautta?

_________________
Kun maa lähenee, niin vitsit vähenee.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 12.6.2016 8:36 
Poissa

Liittynyt: 13.8.2014 12:06
Viestit: 474
expatrium kirjoitti:
Portti kirjoitti:
Eli siis leimat saa siirrettyä väliaikaiseen passiin mutta yhtäkään uutta viisumia siihen ei saa hankittua ja siis jos on esim. vuoden opiskelijaviisumi ollut vanhassa passissa niin ei varmaan sitten saa imigrationista haettua taas 3kk leimaa kuten vanhalla passilla olisi?
Eli ainut vaihtoehto olisi lähteä sen hetkisen leiman puitteissa takaisin suomeen ja hankkia suomesta uusi oikea passi?

Miksi tuossa tapauksessa uutta normaali passia ei voisi hakea suurlähetystön kautta?


Eli olen ymmärtänyt väärin ja luullut että uuden normaalin passin saisi vain suomesta. Hyvä homma jos noin toimii. Joutuisi kuitenkin ilmeisesti hankkimaan uuden vuoden viisumin sitten uuteen passiin muun maan thaimaan lähetystöstä kun sitä ei varmaan saisi suoraan siirrettyä uuteen passiin?


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 12.6.2016 8:42 
Portti kirjoitti:
expatrium kirjoitti:
Portti kirjoitti:
Eli siis leimat saa siirrettyä väliaikaiseen passiin mutta yhtäkään uutta viisumia siihen ei saa hankittua ja siis jos on esim. vuoden opiskelijaviisumi ollut vanhassa passissa niin ei varmaan sitten saa imigrationista haettua taas 3kk leimaa kuten vanhalla passilla olisi?
Eli ainut vaihtoehto olisi lähteä sen hetkisen leiman puitteissa takaisin suomeen ja hankkia suomesta uusi oikea passi?

Miksi tuossa tapauksessa uutta normaali passia ei voisi hakea suurlähetystön kautta?


Eli olen ymmärtänyt väärin ja luullut että uuden normaalin passin saisi vain suomesta. Hyvä homma jos noin toimii. Joutuisi kuitenkin ilmeisesti hankkimaan uuden vuoden viisumin sitten uuteen passiin muun maan thaimaan lähetystöstä kun sitä ei varmaan saisi suoraan siirrettyä uuteen passiin?


Uuden normaalin passin saa myös Suomen lähetystöistä ja konsulaateista ja se on tätä väliaikaista passia jopa halvempi. Ainoa vaan että väliaikaisen passin saa siinä odottaessa ja normaalia passia joutuu odottamaan viikon tai jotain sinnepäin. Tätä voi jouduttaa muutamalla päivällä lisämaksua vastaan. Kaikki passit tehdään Suomessa ja hakemeukset menee sinne sähköisesti. Se minkä ajan kestää sen passin kiikuttaminen sieltä Suomesta vaikka Bangkokiin ei hirveästi poikkea siitä mitä menee vaikka kuskaaminen Helsingistä Ilomantsin peräkylille.


Viimeksi muokannut Batok päivämäärä 12.6.2016 8:52, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 12.6.2016 8:46 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8594
Portti kirjoitti:
expatrium kirjoitti:
Portti kirjoitti:
Eli siis leimat saa siirrettyä väliaikaiseen passiin mutta yhtäkään uutta viisumia siihen ei saa hankittua ja siis jos on esim. vuoden opiskelijaviisumi ollut vanhassa passissa niin ei varmaan sitten saa imigrationista haettua taas 3kk leimaa kuten vanhalla passilla olisi?
Eli ainut vaihtoehto olisi lähteä sen hetkisen leiman puitteissa takaisin suomeen ja hankkia suomesta uusi oikea passi?

Miksi tuossa tapauksessa uutta normaali passia ei voisi hakea suurlähetystön kautta?


Eli olen ymmärtänyt väärin ja luullut että uuden normaalin passin saisi vain suomesta. Hyvä homma jos noin toimii. Joutuisi kuitenkin ilmeisesti hankkimaan uuden vuoden viisumin sitten uuteen passiin muun maan thaimaan lähetystöstä kun sitä ei varmaan saisi suoraan siirrettyä uuteen passiin?
Viisumileimat siirretään uuteen passiin Immigrationissa. Toimenpide on ilmainen, mutta virkailija ilahtuu muutaman satasen tipistäkin.

Olen nyt kaksi passia hakenut ilman, että kummassakaan on maastapoistumisleimoja. Molempiin on edellisen passin leimat siirretty.

Tässä Other service kohdassa ohjeet kaikkiin tapauksiin leimojen siirtämiseksi.

http://bangkok.immigration.go.th/en/bas ... e=service#

Esim. Transfer of visa to new passport in case of lost passport


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 12.6.2016 8:49 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8594
Batok kirjoitti:
Uuden normaalin passin saa myös Suomen lähetystöistä ja konsulaateista ja se on tätä väliaikaista passia jopa halvempi. Ainoa vaan että väliaikaisen passin saa siinä odottaessa ja normaalia passia joutuu odottamaan viikon tai jotain sinnepäin. Tätä voi jouduttaa muutamalla päivällä lisämaksua vastaan. Kaikki passit tehdään Suomessa ja hakemeuksen menee sinne sähköisesti. Se minkä ajan kestää sen passin kiikuttaminen sieltä Suomesta vaikka Bangkokiin ei hirveästi poikkea siitä mitä menee vaikka kuskaaminen Helsingistä Ilomantsin peräkylille.


Nuo kaksi passia minulle ovat molemmat valmistuneet neljässä työpäivässä tai eivät valmistuneet, vaan noudettavissa neljäntenä työpäivänä. Huomattavasti nopeammin saa passin lähetystön kautta kuin Suomesta.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 12.6.2016 8:54 
eagle kirjoitti:
Batok kirjoitti:
Uuden normaalin passin saa myös Suomen lähetystöistä ja konsulaateista ja se on tätä väliaikaista passia jopa halvempi. Ainoa vaan että väliaikaisen passin saa siinä odottaessa ja normaalia passia joutuu odottamaan viikon tai jotain sinnepäin. Tätä voi jouduttaa muutamalla päivällä lisämaksua vastaan. Kaikki passit tehdään Suomessa ja hakemeuksen menee sinne sähköisesti. Se minkä ajan kestää sen passin kiikuttaminen sieltä Suomesta vaikka Bangkokiin ei hirveästi poikkea siitä mitä menee vaikka kuskaaminen Helsingistä Ilomantsin peräkylille.


Nuo kaksi passia minulle ovat molemmat valmistuneet neljässä työpäivässä tai eivät valmistuneet, vaan noudettavissa neljäntenä työpäivänä. Huomattavasti nopeammin saa passin lähetystön kautta kuin Suomesta.

Nopeaa palvelua. :-)


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 12.6.2016 9:14 
Poissa
Isaninportinvartija
Avatar

Liittynyt: 16.12.2003 12:15
Viestit: 54144
Portti kirjoitti:
Eli olen ymmärtänyt väärin ja luullut että uuden normaalin passin saisi vain suomesta. Hyvä homma jos noin toimii. Joutuisi kuitenkin ilmeisesti hankkimaan uuden vuoden viisumin sitten uuteen passiin muun maan thaimaan lähetystöstä kun sitä ei varmaan saisi suoraan siirrettyä uuteen passiin?

Passin haku onnistuu suurlähetystöstä hinta 140€ tai 5 610 B
Immingrationia varten lähetystöstä saa (syy) todistuksen, joten vaihto onnistuu.

eagle kirjoitti...
Lainaa:
Viisumileimat siirretään uuteen passiin Immigrationissa. Toimenpide on ilmainen, mutta virkailija ilahtuu muutaman satasen tipistäkin.

Virkailija kyllä muistuttaa etukäteen. :wink:
Omakohtainen kokemus. Virkailija joka ensin tarkisti kaikki paperini, muistutti siirron maksavan 200 b se virkailija joka sitten suoritti ko. toimenpiteen, pyysi 300 b ja siitä en saanut mitään kuittia , sain kuitin 1900b extensioni leiman maksusta.

Batok kirjoitti...
Lainaa:
Kaikki passit tehdään Suomessa ja hakemeuksen menee sinne sähköisesti.

Mahtaako pitää paikkaansa, koska lähetystöön on toimitettava mm. passivalokuva ja siellä otetaan sormenjäljet?
Lainaa:
Kuinka kauan passin saaminen kestää?
Tavallisen passin toimitusaika on yleensä n. 1-3 viikkoa, eli passin valmistumiseen menevät noin 4-6 vrk + kuljettamiseen tarvittava aika. Kuljetukseen tarvittava aika vaihtelee muutamasta päivästä (Eurooppa) 7-10 päivään (Aasia, Afrikka, Etelä- ja Keski-Amerikka)

Lainaus lähetystön linkistä.

_________________
Kun maa lähenee, niin vitsit vähenee.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 62 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 79 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com