Huokea loma Thaimaassa

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Avatar
MauKhang
Raketti-insinööri
Viestit: 28619
Liittynyt: 15.12.2003 12:01
Paikkakunta: Singhapore

Huokea loma Thaimaassa

Viesti Kirjoittaja MauKhang »

Tavan takaa kysellään että paljonko siellä lomalla menee rahaa. Itselläni yleensä menee kaikki ja vähän ylikin.
Hetkittäin olen onnistunut viettämään halpaa lomaa seuraavin konstein ,jotka pätevät niin turistikohteissakin kuin muuallakin Thaimaassa.

-huokea hotelli ,max 500 thb. Tuollaisia löytää kyllä joka kaupungista .
-ei yletöntä dokaamista baareissa ,diskoissa ym
-ei naisseikkailuja
-ei shoppailua

Ruokaan menee 100 thb päivässä kun syö katukeittiöissä taikka muissa kansankuppiloissa . Baareissakin voi istua kunhan ei koko ajan vaihtele paikkaa . Silloin menee jo juomarahoihin muutaman drinkin verran.
Muutama olut taikka paikallista tärpättiä(Mekhong, Sang Som) koko pullo pöytään , kohtalaisen sivumyötäisen saa 500 thb hintaan.
Ostoksia tehdään vaan sen verran mitä tarvitsee, ei heräteostoksia.
Jos silmälasit kaipaavat uusimista niin se kannattaa kyllä tehdä Thaimaassa. Säästöä Suomen hintoihin tulee monta sataa euroa.
Bussilla ja junalla liikkuminen on Thaimaassa todella halpaa joten uusia paikkoja voi käydä katsastamassa. Lämpö ja aurinko on ilmaista .Kaikenlaiset retket voi järjestää itse ilman matkatoimistojen apua . Se vaan vaatii sitä että pitää ottaa asioista selvää, kuljetuksista sun muista .
1000 thb päivässä pärjää ihan hyvin, yläraja on jossain ....
Hetkittäin olen tuossa onnistunut itsekin mutta sitten olen taas rempsahtanut . :D

tämä nyt ainakaan ei ole sossukyylien syytä
Huppe
Viestit: 7018
Liittynyt: 19.12.2003 12:46

Viesti Kirjoittaja Huppe »

Juu tuo Maukhangin budjetti pätee omallakin kohdalla todella hyvin (ollaanhan siitä pariin otteeseen tuopin äärellä keskuteltukin :)). Olemme vielä aina paremman puoliskon kanssa kaksin liikenteessä (ensi kerralla kolmestaan ;)), joten hotelli on vain sen n. 250b-170b/nuppi/yö.

Tinkaamalla hyvänkin hotellin saa tosiaan tuohon hintaan, varsinkin Pohjoisessa tarjonta on loistavaa, mutta esim. Samuin "turistirysässä" hotellin ja safkat ja palvelut saa lähes samaan hintaan kun opettelee muutaman pienen sanan Thaita tai kyselee paikallisilta vinkkejä. Ihan samoja thaimaalaisia ihmisiä he ovat sielläkin vaikka turisteja suurin osa väestä olisikin.

Kelloa en ole soittanut kertaakaan ja terassit valkkaan hinnan perusteella. 35-50b oluesta on kohtuuhinta, 120b oluet jätän juomatta. Paljon tulee ostettua olutta myös Tescosta tai muista kaupoista. Sangsom Bucket on myös oiva valinta jos kännit tahtoo baarissa, ei maksa paljoa ja varmasti nousee päähän.

Retket aina omatoimisesti mopolla, kun tutustuu paikallisiin niin he lähtevät innoissaan oppaiksi, siis ihan pariskunnille, rohkeasti vain baarissakin juttelemaan, ei kukaan syö teitä! Sitten jos matkalla pysähtyy vaikka safkaamaan, on toki hyvien tapojen mukaista tarjota safkat ja paikalliset tietävät parhaat safkapaikatkin. Kustannuksia kokopäivän retkelle tulee vain joku kymppi safkoista, mopon vuokra ja bensat.

Bussi on halpa tapa liikkua pidempiä matkoja, kuten Maukka sanoikin. Mitähän sitä itsellä meni rahaa kun viimeksi oltiin 4.5vk reissussa, taisi olla noin 2000b per päivä, joka sisälti tuliaisia myöten kaiken, sisäisiä lentoja paljon edestakaisin, bussimatkoja, hotellit, safkat jne. Toisella puoliskolla taisi sitten riittää tuo 1000b/päivä. Onhan tuossakin tietenkin kustannuksia ja paljon halvemmallakin olisi voinut pärjätä jos jättäisi esim. sisäiset lennot pois.
Jim Beam

Viesti Kirjoittaja Jim Beam »

Samaa mieltä kun Maukhang että halvallakin pääsee Thaimaassa jos niin haluaa.Itsellänikin on yleensä ne rahat menneet jotka matkaani olen varannut.Olen sillä periaatteella lomalla että turha tänne eurojaan on tulla laskemaan.En varmaan levittele rahojani koska ne ovat hiellä ja ankaralla työnteolla ansaittu.Se antaa mahdollisuuksia olla pitkiä aikoja Thaimaassa ja muualla.
Usein joku kysyy multa paikallisessa baarissa Suomessa että miten sulla on varaa olla niin kauan ja monta kertaa vuodessa Thaimaassa niin olen vastannut että se on helppoa.
Jättämällä pari viikonloppua väliin baareista vuodessa niin siinä lentolippu hinta ja samalla rahalla jotka hurvittelen Suomessa viikonlopussa,Thaimaassa otan sillä rahalla pari viikkoa.
Jotkut vaan ovat niin juuttuneet siihen tuttuun baariin Suomessa että eivät saa itsestään irti sen vertaa että matkalle pääsisivät.
Tosin se voi olla parempikin että jäävät Suomeen.
Huppe
Viestit: 7018
Liittynyt: 19.12.2003 12:46

Viesti Kirjoittaja Huppe »

Jim Beam kirjoitti: Jättämällä pari viikonloppua väliin baareista vuodessa niin siinä lentolippu hinta ja samalla rahalla jotka hurvittelen Suomessa viikonlopussa,Thaimaassa otan sillä rahalla pari viikkoa.
Tuohan on noin 200euroa / ilta jos suomessa innostuu dokaamaan baarissa. 3 iltaa ja on jo lentoliput tienattu. Illat ovat itselläni noin 1 / vuosi suomessa, joten rahaa säästyy noin 4800e vuodessa verrattuna siihen että olisi joka toinen vkl baarissa. Se on paljon rahaa se. Nämä baarissa dokaavat ovat sitten niitä ketkä ihmettelevät että miten on varaa matkustella KAUKOMATKOILLE... :lol:
Avatar
babar
Hammock lover
Viestit: 3426
Liittynyt: 26.1.2004 21:12

Viesti Kirjoittaja babar »

Huppe kirjoitti:
Jim Beam kirjoitti: Jättämällä pari viikonloppua väliin baareista vuodessa niin siinä lentolippu hinta ja samalla rahalla jotka hurvittelen Suomessa viikonlopussa,Thaimaassa otan sillä rahalla pari viikkoa.
Tuohan on noin 200euroa / ilta jos suomessa innostuu dokaamaan baarissa. 3 iltaa ja on jo lentoliput tienattu. Illat ovat itselläni noin 1 / vuosi suomessa, joten rahaa säästyy noin 4800e vuodessa verrattuna siihen että olisi joka toinen vkl baarissa. Se on paljon rahaa se.
A)Missä baarissa te käytte dokaamassa jos 200 € menee/ilta? Tai mitä te siellä juotte/teette kun itsellä se max 50 € menee. Toisaalta en kyllä käykkään missään Sedun 10 €/tuoppi-mestoissa. :D
B)Mistä saa lentoliput 600€? Oletan nyt, että oli kyse Suomesta Thaimaahan liput. :roll:
reko78
Viestit: 114
Liittynyt: 19.2.2005 21:38
Paikkakunta: helsinkicity

Viesti Kirjoittaja reko78 »

kyllä se äkkiä 200euroa menee suomessa kun kuppia ottaa..
-taksit
-kassikaljat kotiin
-baarissa otetut
-vähän jos innostuu kuppilassa pokeria/muita ray pelejä pelaamaan
-nakkikioskilta safkat
-aamulla pizzan tilaus...
-5 askii tupakkia...
noista kun laskee niin kyllä se 200erkkiä menee niin ettei huomaa...
Avatar
Kuki
paha porvari
Viestit: 3740
Liittynyt: 5.8.2004 22:44
Paikkakunta: eira

Viesti Kirjoittaja Kuki »

Joskus riittää 200e/ilta joskus menee reilummin ja taas joskus vähemmän, joten keskiarvoa on vaikea sanoa kun en ole laskenut :) Riippuu pelaako mustaa jaakkoa ja tuleeko takkiin pahasti :-D Se on lähes ihan sama maksaako tuoppi 5e/kpl vai 1e/kpl, kun jostain syystä fyrkkaa menee aina lähes samanverran :shock:
Köyhälle kaikki on kallista.
Avatar
babar
Hammock lover
Viestit: 3426
Liittynyt: 26.1.2004 21:12

Viesti Kirjoittaja babar »

Jaa- no meneehän sitä tietysti jos kaiken laskee. Mä kun lähen käymään tästä taksilla 51 baarissa niin siihen ei tonni riitä. :)
Fred

Viesti Kirjoittaja Fred »

Saahan sitä menemään, jos laittaa menemään. Mutta kyllä Helsingissä dokaa helposti 50 euroa/ilta ja siihen sisältyy joskus harvoin yöseurakin. Pari kaljaa pohjille, Kalliossa muutama tuoppi, taksi keskustaan 2 eur/lärvi, sisäänpääsy ja muutama tuoppi, kävellen himaan. Bangkokissa taas menee helposti satanen, mutta onhan hauskuusastekin sitten jotain toista ja seura hiukkasen kauniimpaa usein.
Avatar
Kuki
paha porvari
Viestit: 3740
Liittynyt: 5.8.2004 22:44
Paikkakunta: eira

Viesti Kirjoittaja Kuki »

babar kirjoitti:Jaa- no meneehän sitä tietysti jos kaiken laskee.
Mitäs v**tua siihen sitten pitäisi laskea? Ne tuopitko vain ja muu on ilmaista tai ns. muita kuluja? :shock:
Viimeksi muokannut Kuki, 9.3.2006 21:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Köyhälle kaikki on kallista.
Huppe
Viestit: 7018
Liittynyt: 19.12.2003 12:46

Viesti Kirjoittaja Huppe »

babar kirjoitti: A)Missä baarissa te käytte dokaamassa jos 200 € menee/ilta? Tai mitä te siellä juotte/teette kun itsellä se max 50 € menee. Toisaalta en kyllä käykkään missään Sedun 10 €/tuoppi-mestoissa. :D
B)Mistä saa lentoliput 600€? Oletan nyt, että oli kyse Suomesta Thaimaahan liput. :roll:
A) Normaaleissa Helsingin keskustan baareissa, joskus jopa Hotelli Vantaalla.
50 eurolla saa taksin ja sisäänpääsymaksun, hyvällä tuurilla narikan. Drinkki maksaa 8e, tuoppi vitosen. Kebab maksaa 7-8e ja taksi pitäisi saada takaisinkin. Pohjatkin maksavat jotain (kaikki eivät juo pohjille 6.80e mäyristä), jotkut juovat jopa kalliimpaa viskiä. 10 Drinkkiä on jo 80e. Vitosen tippi vielä pokelle kun lähtee niin 200e alkaa olla kasassa.
B) Onhan noita 600e lippuja, viime loma Koh Samuilla maksoi kahdelta hengeltä hotelleineen ja sisäisine lentoineen 1300e 9pv. Lennot oli Finnair + bkkair.
Avatar
KPelto
Sanuk
Viestit: 2756
Liittynyt: 15.12.2003 13:24
Viesti:

Viesti Kirjoittaja KPelto »

Sitten kun lähteen liikkeeseen rouvan kanssa niin loppusummaan voi laittaa vielä puolet lisää + lastenhoito maksut...
Avatar
babar
Hammock lover
Viestit: 3426
Liittynyt: 26.1.2004 21:12

Viesti Kirjoittaja babar »

Kuki kirjoitti:
babar kirjoitti:Jaa- no meneehän sitä tietysti jos kaiken laskee.
Mitäs v**tua siihen sitten pitäisi laskea? Ne tupitko vain ja muu on ilmaista tai ns. muita kuluja? :shock:
Äläs nyt kiihdy. Laske vaikka lampaita.
Avatar
tukataa
Hyperkannattajajäsen
Viestit: 21658
Liittynyt: 28.2.2004 2:30
Paikkakunta: Helsinki

Re: Huokea loma Thaimaassa

Viesti Kirjoittaja tukataa »

MauKhang kirjoitti: -huokea hotelli ,max 500 thb. Tuollaisia löytää kyllä joka kaupungista .
-ei yletöntä dokaamista baareissa ,diskoissa ym
-ei naisseikkailuja
-ei shoppailua
Tämä ei kyllä kuullosta lomalta :?

Suhteessa massia palaa enemmän lyhyillä lomilla. Parin viikon jälkeen rahankäyttö alkaa tasoittumaan ja ne ensimmäiset lomapäivät ovat aina kalleimmat.
Avatar
Rhino
Ilii ti, Ilii ju
Viestit: 6370
Liittynyt: 30.5.2005 12:48
Paikkakunta: Missä milloinkin

Viesti Kirjoittaja Rhino »

Huppe kirjoitti: Nämä baarissa dokaavat ovat sitten niitä ketkä ihmettelevät että miten on varaa matkustella KAUKOMATKOILLE... :lol:
En todellakaan edes ihmettele ja voi sanoa ettei jäänyt yhteen kertaan viime vuonna, sekä viikonloppuisin jäänyt todellakaan yhteen iltaan. Elämäntien valintakysymys :-D
Avatar
samee
Lamai Lover
Viestit: 3308
Liittynyt: 16.12.2003 13:03
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja samee »

Rhino kirjoitti:
Huppe kirjoitti: Nämä baarissa dokaavat ovat sitten niitä ketkä ihmettelevät että miten on varaa matkustella KAUKOMATKOILLE... :lol:
En todellakaan edes ihmettele ja voi sanoa ettei jäänyt yhteen kertaan viime vuonna, sekä viikonloppuisin jäänyt todellakaan yhteen iltaan. Elämäntien valintakysymys :-D
Se on helppoa, kun sen osaa! Otetaan sille :beer:
Kuva
Jim Beam

Viesti Kirjoittaja Jim Beam »

Babarille vastaus:Pari viikonloppua niin matkarahat kasassa kirjoitin ja Babar uteli mistä saa lipun 600e?
Jos laskee pari viikonloppua niin siinä 2 perjantaita ja 2 lauantaita.
Se tekee jo 4 päivää ja 200e päivässa=800e niin johan lippu irtoaa.
Ja yleensä jotkut loivennukset sunnuntaisin niin sitten ollaankin jo 1000e.
Eikä tarvi Sedulla istua enkä muuten ole ikinä istunutkaan.
Avatar
markus7
Viestit: 1175
Liittynyt: 22.10.2005 19:07

Viesti Kirjoittaja markus7 »

Baarihommat olen Suomessa lopettanut täysin,meni rahaa ja aikaa turhan paljon.Thaimaassa menee rahaa mutta siellä en olekaan kuin 5 viikkoa vuodessa loppu osa vuodesta pihistetään täällä.
rb36
Viestit: 40
Liittynyt: 29.6.2005 12:46
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja rb36 »

Palataanpa alkuperiseen aiheeseen.........
Loma - halpa Thaimaassa...onhan se jos vertaa et tekee samata jutut, ryyppäämiset sun muut, Suomessa. Mutta on esim erittäin halpaa on syödä oikeissa paikoissa.
Mutta...yli puolen vuoden loman aikana olen pitänyt kirjaa miten rahaa täällä menee niin 1200€-1400€ /kk sisältäen vuokran myös. Ottaen huomioon et en dokaa kun suurinpiirtein kerran 2 viikos jos sittenkään ja asun thainaisen kanssa koko ajan.
Poikkeuksia rahan kulutukseen täällä tekee aina jos joku hyvä frendi tulee lomalle. Silloin palaa rahaa kun pitää näyttää paikkoja ja dokta kans.

Mut ei tääl niin halpaa ole kun ite aluks ajattelin. Suunnittelin "tuhlaavani" 800€/kk sisältäen kaikki. Kun verrataan Suomeen niin työkkäriä saa vissiin joku 350€ (?) kk+ niitä asumistukia(en tiedä kun en oo yli10v. ollu työtttömänä). Sillä tuee toimeen Suomessa ja täällä menee suht saman verran.
Toki meitä on kaksi taloudessa. Toi 1000bth/hlö/vrk on aika lähellä sitä mitämeillä menee, ikkusen yli, siihen vuokrat ja puh.laskut sekä mopovuokra.

Et tämmösiä.
Avatar
masaV
Viestit: 914
Liittynyt: 19.12.2003 14:06
Paikkakunta: TEIJO

Viesti Kirjoittaja masaV »

hyvinhän sitten siellä pärjäisi työttömänäkin,liiton puolella työttömänä saa noin 1000€/kk(verot jo maksettuna) joka luulis riittävän kyllä ihan hyvin jollei päättömästi dokaa ja jotain hätävaraa olisi bankkitilillä säästöjä, 500 pvää saisi oltua noilla rahoilla siellä sitten,no ensikerralla tiedän kun jään työttömäksi sitten että lähden heti reissuun niin eipä tarvitse kylmässä värjötellä ja tuhlata aikaansa,kunhan tuo 500 pvä on ensin taas kuitattu että saa koko jakson taas käyttöön.tuli juuri 500 täyteen eli pitääkin ruveta kattelemaan "virallista"työtä taas pitkästä aikaa ajankuluksi.
ilman liittoa saakin vain roposet eli 450-500€/kk-verot vielä pois :(
<a href="callto://masawee"><img src="http://goodies.skype.com/graphics/skype ... _green.gif" border="0"></a>
Avatar
ILEBAR
Ravintoloitsija
Viestit: 6429
Liittynyt: 30.12.2004 9:04
Paikkakunta: PATTAYA. Soi 8. vastapäätä Sunshine hotellia

Viesti Kirjoittaja ILEBAR »

Että paljonko siellä lomalla menee rahaa? Jos esimerkki henkilö on vaikka
kuukauden lomalla. Palaa tietysti rahaa, mutta on ollut hauskaakin. Pitäisi
ajatella, että jos olisi jäänyt Suomeen, kuluisi rahaa sielläkin. Ei eläminen
ole ilmaista sielläkään. Taas jos Suomessa harrastaisi samoja asioita, niin
ei taida edes kannattaa laskea tappiollista saldoa. :(

Paljonko kuluu rahaa kokeneelta matkailijalta? Pikkuisen vähemmän kuin
edellisenä vuonna. Paljonko kului edellisenä vuotena? Pikkuisen vähemmän
kuin edellisenä vuonna. :-D
ILE BAR. Pattaya, Soi 8. Puhelin +66854409702
[url=callto://bossile]Kuva[/url]
OX266
Norsu
Viestit: 3511
Liittynyt: 26.9.2004 0:49
Paikkakunta: SJDM, Bul

Viesti Kirjoittaja OX266 »

Mutta...yli puolen vuoden loman aikana olen pitänyt kirjaa miten rahaa täällä menee niin 1200€-1400€ /kk sisältäen vuokran myös.

Poikkeuksia rahan kulutukseen täällä tekee aina jos joku hyvä frendi tulee lomalle. Silloin palaa rahaa kun pitää näyttää paikkoja ja dokta kans.

Mut ei tääl niin halpaa ole kun ite aluks ajattelin. Suunnittelin "tuhlaavani" 800€/kk sisältäen kaikki.
Taysin sama juttu itsella kaikki kolme pointtia. 800e/kk sita itsekin piti parjata, mutta kylla tuo 1400 menee helposti joka kuussa. Ja siinakin saa viela katsoa mita tekee/ostaa. Kaupassa menee samanverran kuin suomessa joka ainoa kerta. :?
Huppe
Viestit: 7018
Liittynyt: 19.12.2003 12:46

Viesti Kirjoittaja Huppe »

OX266 kirjoitti:Kaupassa menee samanverran kuin suomessa joka ainoa kerta. :?
Hehheh, eikai nyt sentään. Suomessa kauppareissulla menee keskimäärin 40 euroa, tämähän on kuitenkin 2000thb. Kaupassa tullee käytyä kutakuinkin jokatoinen päivä, joskus onneksi harvemmin. Eniwei, vaikka mitä ostaisi niin thaimaassa on hankala saada kaupassa 2000 thb kulutettua, siis ihan Tescossa tms. ruokakaupassa.

Asunto: 100e/kk (bangkokissa 200-300e/kk) vs. Suomessa 1200e/kk
Ruoka x e/kk vs. Suomessa 400e/kk.
(400 eurolla kuussa syö aika monta ateriaa, hyviä aterioita 200kpl), eli noin 8 ateriaa päivässä)

Ehkä te paikalliset syötte vain väärissä paikoissa? Itse ostimme 2 safkaa (4 eri ruokaa), kokis ja singha, Bangkokissa 100b. Paikkana oli Pantip Plazan kuponkiruokala ja oli hyvää ruokaa ja siitä tuli täyteen!
OX266
Norsu
Viestit: 3511
Liittynyt: 26.9.2004 0:49
Paikkakunta: SJDM, Bul

Viesti Kirjoittaja OX266 »

Hehheh, eikai nyt sentään. Suomessa kauppareissulla menee keskimäärin 40 euroa, tämähän on kuitenkin 2000thb. Kaupassa tullee käytyä kutakuinkin jokatoinen päivä, joskus onneksi harvemmin. Eniwei, vaikka mitä ostaisi niin thaimaassa on hankala saada kaupassa 2000 thb kulutettua, siis ihan Tescossa tms. ruokakaupassa.
40e lienee paivan kurssilla n. 1850 THB. 1500+ menee Carrefourissa joka kerta. Kuukaudessa menee 15000 keskimaarin.
Asunto: 100e/kk vs. Suomessa 1200e/kk
Ruoka x e/kk vs. Suomessa 400e/kk.
Etsi mulle joku 100e uima-altaallinen kamppa Bangkokista missa ei tartte katella Hatarin tuuletinta, pelata tavaroidensa puolesta poissaollessa tai matkustaa 1h taksilla keskustaan/kauppoihin.
Ehkä te paikalliset syötte vain väärissä paikoissa? Itse ostimme 2 safkaa (4 eri ruokaa), kokis ja singha, Bangkokissa 100b. Paikkana oli Pantip Plazan kuponkiruokala ja oli hyvää ruokaa ja siitä tuli täyteen!
Kuponkiruokaa menee n. 2pv tanne saapumisen jalkeen joka kerta. Loput on lankkaria kotona kokattuna.

Kokeile huvikses ostaa Carrfourista/Lotuksesta pihvit, jotain kalaa, perunaa, kunnon perunalastuja, leipaa, leikkeleita ym. Maksavat enemman kuin Suomessa.

Ma en toistaiseksi syo kanaa, chilia ja riisia. Toivottavasti en koskaan. Tosin ne on Carrefourissa halpoja. :roll:
Avatar
Eetu
perusteellinen suomalainen!
Viestit: 157
Liittynyt: 21.10.2004 14:53
Paikkakunta: Singburi

Viesti Kirjoittaja Eetu »

Itselläni rahan meno vaihtelee rajusti. Käyn yleensä kuukauden reissulla ja keskimäärin rahaa menee n.2500 €. Alimmillaan pääsin n.2000 € ja kallein kuukausi oli 3400 €. :lol:
Pääasia että kassit ja tuopit tyhjenee! :twisted:
Vastaa Viestiin