Budjettia budjettia

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Avatar
StUrho
North Thailand's Riders
Viestit: 150
Liittynyt: 4.10.2004 8:14
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja StUrho »

Em. kerrotut esimerkkitapaukset pistivät miettimään mihin se raha reissulla todella katoaa. Kaikillehan on selvää että lyhyellä reissulla rahaa palaa enemmän kuin jos asuisi paikan päällä, joten seuraavat normiesimerkit lyhyeltä 2-4 vko reissulta. (hinnat pyöristetty)

1. Rauhallinen ja edukas päivä (Pattaya);
- Hotelli 700
- Aamiainen + kaljat 300
- Moott.p. 500
- Kiertelyä / ajelua päivällä 500
(huikopalaa, kahvia,yms pientä sälää)
- 7 /11 (alkoholia, tupakkaa, en. juomia yms pientä) 500
- Ruokailu ja "kynsien lyönti"(pieni pullo SS, kaljat) 1000
(Suomi Baari)
- Lyhyt baarikierros 500 (juomat, tipit, taksit)
- Ns. viimeinen baari; tyttö (1000+300)+ juomat ja huikopalat 700

Yhteensä 6000 baht = halpaa kuin saippua

2. Hiukan railakkaampi päivä (Patt-Bkk)
- Aamiainen + oluet 300
- Taksi Patt-Bkk + eväät 1200
- Hotelli (Nana / junior suite) 1600
- 7 /11 (alkoholia, tupakkaa, en. juomia yms pientä) 500
- n. klo 17.00 "hieronta" kahdella likalla + juomat ja tipit (Eden) 5000
- Länkkärisapuska + juomat 500
- Goukkarikierros (S C) 1000
- Sis. pääsy Nana yökerho 400
- Juomat itselle ja vasta löydetylle "elämäni rakkaudelle" 1500
- Tyttö 1500
- Yöllinen huikopala + juomat 500

Yhteensä 14 000 baht

Yhteenvetona voisi todeta että 100 € päivä on hieman alakanttiin ns. normi-, hetero-, poikamiehelle, n. 150 per päivä niin ei tarvitse kituuttaa ja laskea joka penniä + ostokset erikseen.

Kuten esimerkeistä huomattiin niin niissä ei vielä kilistelty kelloja, ei lentomatkoja, ei katoamisia eikä osteltu mopoja tytöille :-D yms; eli kulutukselle ei ole ylärajaa.
"Every man dies, but not every man really lives"
mataku
Viestit: 636
Liittynyt: 9.11.2004 4:17

Viesti Kirjoittaja mataku »

Hyviä esimerkkejä siitä mihin se satku päivässä menee ilman mitään suurempia soittajaisia ja hävittämisiä.Itsellä suurin osa päivistä menee rauhallisesti(=100 egee/pvä) :D
Avatar
Lasse
Pohjois-Thaimaan ajajat
Viestit: 33662
Liittynyt: 15.12.2003 11:22
Paikkakunta: Naantali / Khon Kaen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lasse »

thonee kirjoitti:
Itse olen miettinyt samaa, ja olen tullut siihe johtopäätökseen, että sitten kun mopo on maksanut itsensä takaisin, niin sen on jo vanhaa mallia. eli itse ainakin suosin vuokraamista, saa aina uusimman mallin käyttöönsä 8)
Toisille ei tarvitse olla aina se uusin malli vaan riittää hyvin pidetty oma vähän vanhempikin malli tai vähän käytetty.

Esim. uudesta Wavesta(125 I) tai uudesta Nouvosta saat maksaa reilusta toista sataa bahtia vuokraa vrk, Nouvosta kolmatta sataa bahtia. Jokainen voi laskea koska pidemmällä reissulla kun on muuttanut Thaimaahan prätkä on tienannut itsensä takaisin.
FACEBOOK RYHMIÄ --> Pohjois-Thaimaan ajajat, Khon Kaenin seudun Suomalaiset.
Avatar
konjami
Kannattajajäsen
Viestit: 1871
Liittynyt: 16.4.2006 17:37

Viesti Kirjoittaja konjami »

Ja yhtenä pointtina vielä se että kun se on oma niin tiedät 100% varmasti missä kunnossa se on. Vuokravehkeissä, uudehkoissakin kun saattaa olla sellaisia korjausvirityksiä jotka ei ainakaan turvallisuutta lisää. :shock: :shock:
Pisuaarin huuhtelu on tekniikkalaji
Ariva
Ex-Bangkok Student
Viestit: 2259
Liittynyt: 29.7.2004 15:13
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Ariva »

konjami kirjoitti:Ja yhtenä pointtina vielä se että kun se on oma niin tiedät 100% varmasti missä kunnossa se on. Vuokravehkeissä, uudehkoissakin kun saattaa olla sellaisia korjausvirityksiä jotka ei ainakaan turvallisuutta lisää. :shock: :shock:
Tämä on totta. Alkaa hieman ärsytää kun on vetänyt tankin täyteen vuokrapyörään ja sitten se alkaakin esim. täydellä kaasulla nykiä. Ei muuta kuin vaihtamaan pyörä ja alla on taas vekotin jossa tankki on tyhjä. Aikaisemminkinjo olen kuuluttanut tuo levyjarrun perään etupyörässä. Sellaiset vanhat wave 110cc rumpujarruilla kun eivät meinaa pysähtyä sitten yhtään millään.
joonas
Viestit: 18
Liittynyt: 6.9.2004 14:05
Viesti:

Viesti Kirjoittaja joonas »

Flassi kirjoitti:
joonas kirjoitti:Ootte aivan sairaita noiden budjettienne kanssa. Itsellani meni 200e/kk, kun olin paikoillani samalla paikkakunnalla vaimon kanssa. 400e/kk meni kun matkusteltiin ympariinsa. Etta jos 20e/vrk on budjettina ja yksin lahden reissuun niin hauskaa tulee olemaan.

Huomioitavaa on kuitenkin se, etta en kayta paihteita.
voin todistaa, joonaksen kanssa meillä oli hauskaa vähän vaikka missä ja kustannukset oli minimaaliset.
Kiitos Flassi tuesta. Mikäli jotain kiinnostaa mitä Thaimaassa asiat oikeasti maksaa niin voitte ottaa yhteyttä. Tietenkin jos haluatte kerrankin leikkiä olevanne miljonääri, niin sitten aiheen muiden viestien sisältö on enemmän kohdallaan.

Lähdössä ensi kuussa Thaimaahan ja budjetti jälleen sama 400e/kk, katsoo sitten koska sieltä jaksaa takaisin tulla kun siellä on niin mukavan halpaa asua ja elää. Edellinen reissu oli vajaan vuoden.
Fred

Viesti Kirjoittaja Fred »

joonas kirjoitti:Huomioitavaa on kuitenkin se, etta en kayta paihteita.
No toi on se juttu, millä budjetin saa pysymään vaikka tuossa 200 eurossa/kk paikoillaan olemalla. Itselläni oli vaan niin hemmetin tylsää iltaisin selvinpäin Thaimaassa pidempään ollessa, että pakko oli aina lähteä baareja kiertämään ja silloin sitä rahaa alkoi palamaan.
lewis
Viestit: 324
Liittynyt: 30.7.2006 22:15

Viesti Kirjoittaja lewis »

hauskoja keskusteluna nämä rahaan liittyvät-- :lol: ilmesintä näyttä olevan juopottelun tärkeys monille matkalla. mitä järkeä on vetää reissussa enemmin viinaa kuin himassa? voihan sitä dokata kotonakin..mulla yleensä matkalla on katsottavaa ja koettavaa enemmin ,että dokaaminen jää vähemmälle kuin himassa. hyvä näin. vai onko niin ,että kun on halvempaa,niin suomalainen ikäänkuin ajattelee hullusti,että nyt täytyy nauttia kun on halpaa! se kyllä kostautuu todennäköisesti budjetin paisumisena...yli.
Avatar
samee
Lamai Lover
Viestit: 3308
Liittynyt: 16.12.2003 13:03
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja samee »

mitä järkeä on vetää reissussa enemmin viinaa kuin himassa? voihan sitä dokata kotonakin..mulla yleensä matkalla on katsottavaa ja koettavaa.
Kyllä sitä kokee ja näkee ihan hyvin kännissäkin...joskus jopa enemmin :?
Kuva
Avatar
Proffa
Aikamies
Viestit: 4596
Liittynyt: 17.11.2005 22:03
Paikkakunta: Khon Kaen

Viesti Kirjoittaja Proffa »

Minun juopottelukautenani Pattayalla aamut alkoivat näin:

Suihkun klo 8.30 jälkeen mopotaksilla Ile Baariin Jussinhotellista- 40 thb, ilellä kahvi ja ruisleipä kinkulla siivitettynä-n. 90thb, sitten koitetaan krapulaa pois parilla Bacardi Breezerillä- n. 160 thb, sitten yksi väliolut mallia heineken pullo 0.33l n. 65 thb, sitten Vodka-Lipoa kolme-neljä kappaletta- n. 200-320 thb.
Tässä kohtaa ollaan jo iltapäivässä ja krapula on pääsääntöisesti voitettu, jos kuitenkin on vielä mokomaa jäljellä niin sitten Long Island Icetea yksi kappale- n. 200 thb.
Sitten muutamat sinne-tänne-käympä kattomassa onko siellä ketään mopotaksi-retket- n. 100 thb, syömään jos siltä tuntuu- 200 thb, Marlboromiehen viereiseen goukkariin ottamaan paukku pari ja tarjoomaan sille omistajan thalidomille Gintonic- n. 350 thb, sitten takaisin Ilelle ja jotain naamioon- 100 thb, kyselemään halukkuuksia kävelykatu-retkelle ja lavalla sinne- 10 thb, goukkarin kautta yksi bacardi Breezer- n. 120 thb, Climaxiin kuuntelemaan rokkia ja siellä lisää ainetta naamioon, ja mahd. tarjota bändille kaljat- n. 750 thb, varmaan pikku hiljaa nukkumaan päin joko lavalla 100 thb tai mopolla 40-50 thb.
-------------------------------------------
n. 2500
Pahinta olisi herätä joku aamu 70-vuotiaana elämättä päivääkään.
Fred

Viesti Kirjoittaja Fred »

Täytyy nyt puolustella omia sanomisiani, että en kutsuisi juopotteluksi sitä, jos illassa kuluu muutama olut tai drinkki. Mutta noihin menee Bangkokissa jo helposti satasia, plus taksimatkat, leffaliput, tipit, karaokemaksut, naposteltavat...Jos mukana oli deitti täytyi välillä viettää iltaa vähän kalliimmissakin paikoissa, ei kelvannut katukojun somtamit ja lämpimät Changit.

Kämpässä ei todellakaan jaksa yksin maata iltaisin, kun telkkaristakaan ei tule mitään mielenkiintoista. Se on mukavampaa jopa Suomessa.
Nicky
Viestit: 1283
Liittynyt: 16.12.2003 19:17

Viesti Kirjoittaja Nicky »

Fred kirjoitti:Täytyy nyt puolustella omia sanomisiani, että en kutsuisi juopotteluksi sitä, jos illassa kuluu muutama olut tai drinkki. Mutta noihin menee Bangkokissa jo helposti satasia, plus taksimatkat, leffaliput, tipit, karaokemaksut, naposteltavat...Jos mukana oli deitti täytyi välillä viettää iltaa vähän kalliimmissakin paikoissa, ei kelvannut katukojun somtamit ja lämpimät Changit.

Kämpässä ei todellakaan jaksa yksin maata iltaisin, kun telkkaristakaan ei tule mitään mielenkiintoista. Se on mukavampaa jopa Suomessa.
Sehan se on...kun saa lankkarin kasipuoleen taytyy leidien paasta pullistelemaan parempiin paikkoihin. Itse pidan juuri noista katukuppiloista fiiliksen (ja hintojen :-D ) takia.
hongnamman
Pattayan M.A.Numminen
Viestit: 3579
Liittynyt: 4.1.2004 18:28
Paikkakunta: Dark Side Of The Moon

Viesti Kirjoittaja hongnamman »

Tästähän vois jatkaa loputtomiin.... :shock:

No ajatellaas tuollainen ihan kiva ilta, vaikkapa arki-ilta Thaimaassa.
Aamulla loikoilee pitkään, tottakai. Ei kulu bahtiakaan. Ajelee sitten herättyään vaikkapa beachille. Mopo on vuokrattu 500/viikko, eli noin 72 bht päivä. Siellä Jomtienin hiljaisessa päädyssä nauttii sitten aamiaisen. Siihen voidaan törsätä 50bht + parit kaupasta matkalla haetut bisset = 60bht. Siellä sitten loikoilee ja nauttii elämästään, eipä ole ainakaan kylmä.Rannalta lähdetään n kuuden maissa takaisin kämpille, jonka olen ottanut Jokerista 150bht/päivä.
Suihkuttelua, lepäilyä ja muutama kaupasta ostetu bisse 60bht ja varovasti korkataan kaupasta ostettu mekkalapullo. Sen hinta lantrinkeineen 180bht.
Parin drinksun ja fiiliksen keräilyn jälkeen taksilla kaupunkille, soi post officelle.500 meni bisseen ja special selviceen. No olo kun on kevyt niin jaksaa mennä vielä muutamalle oluselle 100bht ja sinä voi sitten tyttöjen kanssa pelata vaikka Bilistä.
Illan hinnaksi tuli tähän mennessä 1172 bht+ bensat Jompparille menosta. Niin ja jäihän mekkalaakin vielä puoli pulloa. Tyttöjen kanssa onkin sitten neuvottele kysymys, jo sellasta tarvii jonkun mukana raahata. Minä tykkään liikkua yksin :wink:
Panem et circenses
Avatar
Proffa
Aikamies
Viestit: 4596
Liittynyt: 17.11.2005 22:03
Paikkakunta: Khon Kaen

Viesti Kirjoittaja Proffa »

Fred kirjoitti:Täytyy nyt puolustella omia sanomisiani, että en kutsuisi juopotteluksi sitä, jos illassa kuluu muutama olut tai drinkki. Mutta noihin menee Bangkokissa jo helposti satasia, plus taksimatkat, leffaliput, tipit, karaokemaksut, naposteltavat...Jos mukana oli deitti täytyi välillä viettää iltaa vähän kalliimmissakin paikoissa, ei kelvannut katukojun somtamit ja lämpimät Changit.

Kämpässä ei todellakaan jaksa yksin maata iltaisin, kun telkkaristakaan ei tule mitään mielenkiintoista. Se on mukavampaa jopa Suomessa.
Epäselvyyksien välttämiseksi mainitsen myös etten kutsuisi sitä edes oikein tissutteluksi :-D

Jos viittasit kirjoitukseeni, se alkoi näin: Minun juopottelukautenani Pattayalla....
Pahinta olisi herätä joku aamu 70-vuotiaana elämättä päivääkään.
Nicky
Viestit: 1283
Liittynyt: 16.12.2003 19:17

Viesti Kirjoittaja Nicky »

Normaali arkipaiva kuten tanaan;
50b tupakit, n.100b safkat (aamulla kahvin kera pari leipaa juustolla ja kinkulla, lounaaksi kotona omatehty lihakeitto, illalla varmaan pari hodaria mikrosta tai nuudelikeitto) ja 30-40b DVD-vuokra. Eli alle 200b riittaa peruselamiseen tallaisena tavallisena paivana.

Dokauspaivina 1000-4000b (nyt tosin pitka kuiva-kausi paalla :lol: )
Fred

Viesti Kirjoittaja Fred »

Mä en tainnut alle parinsadan päästä yhtenäkään päivänä pitkällä reissulla. Täytyy koittaa muistella jotain mahdollisimman halpaa päivää: saarilla päivä snorklaillessa rannalla, safkat rantakuppilassa n.100 bahtia päivän aikana, tupakka-aski, vesipulloja ja limua, bungalovi 200 bahtia, mopon bensat ja vuokra, illalla jotain pikkupurtavaa ja yksi olut, illalla tuijottaa bungalovin kattoa ja kuuntelee gekkoja, lukee tai pelaa korttia ja jauhaa paskaa kavereiden kanssa. Silti meni yli 500 bahtia :)

Ja ei Proffa, viittasin nimim. lewiksen kommenttiin. Mutta kun piti noita 500 päiviä tarpeeksi monta putkeen pystyi pitämään taas yhden 5000 bahtin päivän ja muistella millaista on reissata parin viikon lomilla Thaimaassa :wink:
Nicky
Viestit: 1283
Liittynyt: 16.12.2003 19:17

Viesti Kirjoittaja Nicky »

Toki itsellani paalle tulevat asunnon-, sahkon-, veden- ja puhelinten kulut.
Avatar
ttm69
Lievästi alkoholisoitunut
Viestit: 2879
Liittynyt: 9.7.2004 20:37
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja ttm69 »

Tuntuu että tyypit asuu rannalla makuupussissa, kun majoituksiin ei mene monella lainkaan rahaa :wink: Kyllä mä ainakin lasken kaiken sen mitä palaa Kotoa lähtiessäni ja kotiin tullessani. Eli tollaset 200thb/päivä on täyttä sontaa. Varmasti palaa tuplaten tai triplaten hotlaan toi päivässä.
Huppe
Viestit: 7018
Liittynyt: 19.12.2003 12:46

Viesti Kirjoittaja Huppe »

ttm69 kirjoitti:Tuntuu että tyypit asuu rannalla makuupussissa, kun majoituksiin ei mene monella lainkaan rahaa :wink: Kyllä mä ainakin lasken kaiken sen mitä palaa Kotoa lähtiessäni ja kotiin tullessani. Eli tollaset 200thb/päivä on täyttä sontaa. Varmasti palaa tuplaten tai triplaten hotlaan toi päivässä.
Monet tosimatkaajat asuvat käsittääkseni hotelleissa joista 1kk taksa on 3500-5000thb, siitä ei jää päivää kohti kuin vain noin 115-170thb.
Fred

Viesti Kirjoittaja Fred »

Itse asustelin Samuilla pitkään 200/yö hintaisessa bungalovissa ja kyllä siinä hengissä pysyi. Sateella kasvoi sieniä sisälle, mutta ei se nyt kummemmin haitannut, ellei ihan selvinpäin tarvinnut nukkumaan mennä. Nykyään jätän noi koirankopit kyllä suosiolla rauhaan :)

Pattayalla on tullut asuttua 250 bahtin kopissa, bangkokissa 300 bahtilla entisessä bordellihuoneessa, Had Yaissa 250 bahtin kopissa, samoin Khon Kaenissa, Chiang Maissa... Mistä vaan kaupungista löytyy noita luukkuja köyhille. Tollasesta jos vielä neuvottelee kuukausitaksan, niin ei varmaan paljon yli 100 bahtin/päivä mene. Tosiasiahan on, ettei tavallinen mies tarvitse kuin telttapatjan ja lusikkahaarukan ollakseen onnellinen :wink:
vapari
Viestit: 724
Liittynyt: 29.5.2006 6:26
Paikkakunta: Bangkok/Helsinki

Viesti Kirjoittaja vapari »

Fred kirjoitti:Mä en tainnut alle parinsadan päästä yhtenäkään päivänä pitkällä reissulla. Täytyy koittaa muistella jotain mahdollisimman halpaa päivää: saarilla päivä snorklaillessa rannalla, safkat rantakuppilassa n.100 bahtia päivän aikana, tupakka-aski, vesipulloja ja limua, bungalovi 200 bahtia, mopon bensat ja vuokra, illalla jotain pikkupurtavaa ja yksi olut, illalla tuijottaa bungalovin kattoa ja kuuntelee gekkoja, lukee tai pelaa korttia ja jauhaa paskaa kavereiden kanssa. Silti meni yli 500 bahtia :)

Ja ei Proffa, viittasin nimim. lewiksen kommenttiin. Mutta kun piti noita 500 päiviä tarpeeksi monta putkeen pystyi pitämään taas yhden 5000 bahtin päivän ja muistella millaista on reissata parin viikon lomilla Thaimaassa :wink:
Fredin kuvaus tuosta 500 bahtin päivästä meni täysin nappiin! Olen edelleen sitä mieltä, että jos pitemmän aikaa yrittää Thaimaassa kulkea ja oleskella päiväbudjetilla 500 bahtia tai alle, niin viihtyvyys on taattu vain hyvin pienelle vähemmistölle suomalaisia (fakiirit yms.). Ihan eri asia on, että tuollaisellakin rahamäärällä tulee Thaimaassa toimeen, jos on pakko.
Itselläkin halvimmat Thaimaa-päivät lienevät pyörineet tuolla 250-500 bahtin tuntumassa, mutta kysymys on 90-luvulta lähtien ehdottomasti poikkeuksista. Tuollaisella keskibudjetilla ei voi matkustella ympäriinsä edes Thaimaan kaltaisessa maassa, asunnoksi on hyväsyttävä todella sellainen kenttäpatja-tyyppinen paikka ja harrastaa voi lähinnä ympäristön tarkkailua, auringonottoa ja uintia.
Osana matkaa tuollainen menee ja sitä kannattaa jopa tarkoituksella kokeilla, vaikka ei olisi pakkokaan. Itselleni osa Thaimaan matkailun viehätystä on perinteisesti ollut siinä, että samalla matkalla voi asua vaikka 100 bahtin kopperossa ja jonain toisena päivänä viiden tähden loistohotellissa. Jälkimmäinenkin tuntuu vaihteluna makeammalta!
"Köyhäilypäivillä" minäkin olen myös tasapainottanut budjettia kuten varmaan monet muutkin tekevät. Jos rahaa tuntuu jonakin ajanjaksona valuvan taskuista huomattavasti nopeammin kuin arvioitu keskimääräinen päiväbudjetti edellyttää, niin silloin on aika ottaa muutama päivä rauhallisemmin.
Noin 1000 bahtin päiväbudjetti mahdollistaa jo suht. mukavan elämän ja harrastukset: voi asua kohtuullisessa hotellissa, voi ostaa bussi- ja junalippuja, voi joskus syödä länsiruokaakin, voi käydä kohtuullisesti baareissa (ei kalliita paikkoja, "kotimaiset" juomat) 8) .
Nämä ajatukset nyt tietysti lähinnä niillle, jotka lähtevät Thaimaata kiertelemään omin päin ja miettivät, mihin varat riittävät.
Jos menee parin viikon "riemulomalle" :oops: Pattayalle, niin siellä saa rahaa palamaan tietysti ihan toiseen tahtiin - ja antaa palaa vaan!
Mitä tulee tavalliseen "aurinkomatkalaiseen", jos sellaista nyt onkaan, niin vanha nyrkkisääntö lienee edelleen valttia: paikan päälla rahaa kuluu helposti sama määrä kuin on pakettimatkastaan maksanut (pitänee kutinsa parhaiten pariskunnilla, jotka eivät ole ylenmääräisiä shoppailijoita).
Esimerkiksi 3 kuukauden (kierto)matkaa ajatellen ohjeeni on, että noin 2000 euroa pitää lentolipun ostamisen jälkeen löytyä taskusta ja mielellään vielä 500-1000 euron vararahasto yllättäviin :twisted: menoihin.
Malaku
Viestit: 682
Liittynyt: 27.1.2004 22:13
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Malaku »

lewis
mitä enemmän juo halpaa viinaa sitä enemmän säästää :-D
vapari
Viestit: 724
Liittynyt: 29.5.2006 6:26
Paikkakunta: Bangkok/Helsinki

Viesti Kirjoittaja vapari »

Malaku kirjoitti:lewis
mitä enemmän juo halpaa viinaa sitä enemmän säästää :-D
Tuo pitää siinä mielessä paikkansa, että noin 100 eurolla viettää Thaimaassa kyllä hauskan "pitkän" illan ravintoloissa. Arvioni mukaan vastaava kierros maksaa Suomessa noin 500 euroa. Thaimaassa voi ankarasti juhlimalla siis säästää huomattavia summia jo kahden viikon reissulla: 400 euroa /vrk = 5600 euroa. Tämän saitin kirjoituksia lukiessa tulee sellainen kuva, että aika moni säästää tuota tahtia! :smt023
Avatar
racha
Viestit: 22
Liittynyt: 2.1.2005 16:28

Viesti Kirjoittaja racha »

Ai kakskybää päivä?... :smt100
No jos maistuu lähtee toisellepuolelle palloa fattailee ja kerää pulloja
On vaikeaa olla nöyrä, kun on niin hävyttömän hyvä
vapari
Viestit: 724
Liittynyt: 29.5.2006 6:26
Paikkakunta: Bangkok/Helsinki

Viesti Kirjoittaja vapari »

racha kirjoitti:Ai kakskybää päivä?... :smt100
No jos maistuu lähtee toisellepuolelle palloa fattailee ja kerää pulloja
Jos vaihtoehtoina on lähteä Thaimaahan 20 euron päiväbudjetilla, tai ei lähteä lainkaan, niin... #-o ...lähtisin! :smt026
Vastaa Viestiin