Huhtikuuksi vinkkejä/ matkareitti ehdotuksia?

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Vastaa Viestiin
channel7
Viestit: 5
Liittynyt: 3.1.2007 10:23
Paikkakunta: Turku

Huhtikuuksi vinkkejä/ matkareitti ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja channel7 »

Hei!
Olen huhtikuuksi lähdössä yksin Thaimaaseen ja eka kertaa... Mieltäni askarruttaa tällä hetkellä pari juttua:
Ensinnäkin vastaan otan mielelläni jonkinlaisia reittiehdotuksia...Ja millä kannattaisi matkustaa. Alustavasti olen ajatellut leppoisaa ja rentouttavaa ajanviettoa etelässä, saarilla? Ja loppu ajaksi voisi siirtyä pohjoiseen...? Vai toisin päin...? Oppaita ja näitä keskusteluja olen seurannut...mutta kun en osaa päättää...?
Pitäisikö päättää paikka ja varata majoitus etukäteen ajalle n.13-16.4. Songkran aikoihin, jolloin on paikallinen juhla? Ja missä sen saisi vietettyä suht rauhallisissa merkeissä?
Millaista lämpötilaa n. löytyy etelästä, sekä pohjoisesta noihin aikoihin?
Ja eikös siellä ole naisenkin ihan turvallista reissata yksinään :D ?!
Huppe
Viestit: 7020
Liittynyt: 19.12.2003 12:46

Viesti Kirjoittaja Huppe »

No kokemuksesta voi sanoa että SongKra on leppoisa ja mukava juhla Ko Samuilla, jossa vauhdikkainta meno on tietenkin Chawengilla, majoitus on syytä varata ehdottomasti etukäteen, itse olemme olleet aina Chaweng House hotellissa, varsin vaatimaton mutta lähellä toimintaa, rauhallisemmilta mestoilta sitten jos tahtoo rauhoittua ;)

Kannattaa muistaa että Chiang Maissa ja muualla pohjoisessa lämpötilat ovat joskus todella kovat (jopa 47 astetta v.2004) Huhtikuussa. Entäs Bangkokissa pari päivää, siitä lento Phukettiin, laiva Phi Phille, josta Krabille, tuosta minibussi + lautta Ko Samuille, sieltä visiitti Taolle (tai sitten ei) ja takaisin Samuille josta lento Pattayalle (U-Tapao) ehkä saarelle siitä (Ko Chang), Pattayalla biletystä pari päivää, bussi Bangkokiin, parit klubit siellä ja lento Chiang Maihin, josta vaikka vielä bussilla/koneella visiitti Mae Hong Soniin.

Mielestäni liian monta paikkaa kuukauden reissulle mutta jos tykkää reissata niin siitä vaan, oletpahan ainakin nähnyt paikkoja ja jos jossain viihtyy kauemminkin niin jättää jotain sitten pois. Chiang Maissa songkra on kauheinta ja onnettomuuksia tapahtuu paljon. Pattayalla juhla kestääkin sitten aina 19.4. saakka joten sitä kannattaa vältellä, juhlinta on myös erittäin agressiivista tuolla.
Avatar
Antero
Päänyrveli
Viestit: 3551
Liittynyt: 16.12.2003 8:21

Viesti Kirjoittaja Antero »

Terve.
Mene merenrantaan niin vähän vilvoittaa, viime keväänä tuohon aikaan oltiin pohjoisessa ja oli kuuuuuma!

:)
Kun väittelet idiootin kanssa pidä huolta, että hän ei tee samoin.
Huppe
Viestit: 7020
Liittynyt: 19.12.2003 12:46

Viesti Kirjoittaja Huppe »

Me vietetään koko huhtikuu pohjoisessa 8) 8) 8)
Sen verran voi sanoa että Chiang Maissa oli päivällä kuuma, siis KUUMA, 39 astetta vuonna 2005, Ko Samuilta sen puoleen kun lennettiin Pattayalle niin ensimmäisenä havaintona ilma tuntui viileältä, tämä vuonna 2004. Tosi paljon siis riippuu paikasta ja siitä onko merenrannalla jne. Pohjoisessa on takuuvarmasti kuitenkin kuumaa. Itse emme ole koskaan huomanneet että Suomessa olisi kuuma ilma, ei edes viime kesänä vaikka vaimo oli raskaana, eli taidamme pitää lämpimästä vähän enemmän kuin keskivertosuomalainen :lol:
Avatar
Lasse
Pohjois-Thaimaan ajajat
Viestit: 33670
Liittynyt: 15.12.2003 11:22
Paikkakunta: Naantali / Khon Kaen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lasse »

Huppe kirjoitti:
Sen verran voi sanoa että Chiang Maissa oli päivällä kuuma, siis KUUMA, 39 astetta vuonna 2005, Ko Samuilta sen puoleen kun lennettiin Pattayalle niin ensimmäisenä havaintona ilma tuntui viileältä, tämä vuonna 2004. Tosi paljon siis riippuu paikasta ja siitä onko merenrannalla jne. Pohjoisessa on takuuvarmasti kuitenkin kuumaa.
Nimenomaan riippuu paikasta, Pattaya sijaitsee meren rannalla ja tuuli käy sinne ihan eri lailla. Chiang Mai taas sijaitsee hornankattilassa. Hiukan kun lähtee Chiang Maista ulos vuorille niin ei enää olekkaan niin kuuma.
FACEBOOK RYHMIÄ --> Pohjois-Thaimaan ajajat, Khon Kaenin seudun Suomalaiset.
vmx1200
Viestit: 204
Liittynyt: 27.3.2004 19:32

Viesti Kirjoittaja vmx1200 »

phuketissa tuo songran kestää ainakin karonilla vain paripäivää ,ilma on kuuma mutta meri tekee siitä paljon miellyttävämpää kuin jos olisit sisämaassa missä on mun mielestä jo liian kuuma,phukettiin jos menet niin ei kannata varata etukäteen kämppää paitsi jos jokin erityinen hotelli miellyttää ja heillä sattuu olemaan jokin nettivaraajan tarjous.
Avatar
jaijai
Viestit: 14
Liittynyt: 15.2.2005 0:22

Songran

Viesti Kirjoittaja jaijai »

Olen ollut muutamat kerrat tarkoituksella just Songranin aikaan taikkulassa ja en nyt enää välttämättä buukkaa matkoja samoille päiville...

Vesisotaa on tullut käytyä Pattayalla, Phuketissa, Bangkokin Khao Sanilla ja Chiang Maissa vaihtelevalla menestyksellä. Chiang Maissa esim. hotellin valinta on todella merkittävä juttu menestyksekkään vesisodan kannalta.
Vinkki nro 1: ota rento asenne ja valmistaudu kastumaan/kastelemaan. Vinkki 2: älä buukkaa siirtymiä ko. ajalle (kulkuvälineet täynnä ja matkatavarat kastuu)

Sanomalehdistä voi noihin aikoihin bongata hyviä juttuja mm. liikennepoliiseista vesipyssyjen kanssa... Pääasia ettei ota pulttia, kuten eräs suurlähetystön virkailija joka pääsikin sitten lehtiin läppäistyään
pikku skidiä, joka kasteli sen mekon...
Vastaa Viestiin