Lentokenttätaksimafiat

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Avatar
Lasse
Pohjois-Thaimaan ajajat
Viestit: 33660
Liittynyt: 15.12.2003 11:22
Paikkakunta: Naantali / Khon Kaen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lasse »

27.7.2004 ei ainakaan ollut mitaan ongelmia saada meetteria lahtevien puolelta(domestic), pelkka kaden heilautus riitti. Ihmettelinkin etta mites se niin halpa kyyti oli Woraburiin mutta sitten hokasin kun foorumin Bimbo selvitti homman nimen jalkeen pain.. :lol:
FACEBOOK RYHMIÄ --> Pohjois-Thaimaan ajajat, Khon Kaenin seudun Suomalaiset.
Avatar
Peku
Viestit: 9620
Liittynyt: 19.12.2003 17:28
Paikkakunta: Ylämummola

Viesti Kirjoittaja Peku »

BlackMike kirjoitti:Lähtevien puoleltakaan ei taida enää olla niin helppoa saada tuota kyytiä? Ne vartijat/poliisit/armeijan jätkät valvoo aika hyvin siinä ja siitä taitaa saada aika herkästi sakot jos ottaa kyytiläisen siitä?
Miksi sakot?
Avatar
BlackMike
ATM
Viestit: 19209
Liittynyt: 15.12.2003 11:23

Viesti Kirjoittaja BlackMike »

Kun siinä on hyvin tarkkaa se pysähtyminen ja muistaakseni siinä on isot kieltotaulutkin, että ei kyydin ottamisia siitä, vaan alakerrasta. Väärästä pysähtymisestä tais tulla heti alkuunsa 2000 ja vähän isommista rikkeistä sitten isompia summia.
mzzj
Skinny Falang
Viestit: 479
Liittynyt: 11.1.2004 16:46
Paikkakunta: oulu

Viesti Kirjoittaja mzzj »

Bene kirjoitti:
Parempi esimerkki taksimafiasta olisi löytynyt Bangkokin bussiasemilta pinklao ja ekkamai
:wink:
Jepjep, Ekkamain bussiasemalta on ittelläkin kokemuksia falankeja kyykyttävästä taksimafiasta. Lentokentältä otetut taksit toimi kaikki 3 kertaa ongelmitta, se on jo ihan hyvin BKK:ssa :D
Avatar
Tuipveus
Bangkokin säätäjä
Viestit: 3649
Liittynyt: 20.12.2003 22:02
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tuipveus »

Flassin kans kerran mentiin Pantipista kotiin taksilla noin 10 km matkan... kuski lähti ajamaan ihan ihmesuuntaan ja lopulta selvisi että se oli käsittänyt kadun nimen väärin vaikka se luki lapulla jota annoin sen katsoa kaikessa rauhassa. Ratchadapisek oli kadun nimi johon oltiin menossa ja Radchadamri tms. oli se mihin se luuli meidän olevan menossa.

Koskaan ei saa tietää oliko se kusetusyritys vai ei. Kuskille tuli kiire kun huomattiin että suunta on väärä ja vaikutti jo aika tuskaantuneelta. Lopulta se lähti ajamaan express-wayta ja pyysi meitä maksamaan 40 bahtia tietullia. Ei yllättäen maksettu niin kuski maksoi sen omasta pussistaan ja lopulta jätti meidät tien poskeen kun kyllästyi. Ei maksanut mitään se taksikyyti falangeille. :)

Toinen tapaus oli tämä ylikellotettu taksimittari... kuski lähti pikkukujilta menemään kun sanoin minkä verran kyydistä maksan ja osoitin taksimittaria. Usein riittää että thaimaankielellä alkaa neuvottelemaan hintaa (jos etäisyyden tietää) ja yrittää tinkiä matalaa hintaa. Siinä vaiheessa taksikuskit pistää mittariin päälle ja tuhahtavat.

Mielenkiintoinen ylläri oli myös se kerta kun taksikuski ajoi yllättäen huoltoasemalle ja lähti täysillä juoksemaan autosta pois... tajusin toki että sillä on vessahätä, mutta käskin pysäyttämään mittarin =D Noh, pari bahtia vähennettiin loppusummasta ja se pikainen taksimiehen vessakäynti oli sillä kuitattu.

Joskus huijaritaksit aiheuttaa myös turhaa vainoharhaisuutta. Näin kävi kun mentiin flassin kans täältä radhadapisek roadilta royal bangkok hotelliin. Kuski kysyi selvästi thaimaan kielellä että kumpi hotelli, saman nimisiä on kaksi kpl. ja mainitsi khaosan roadin. Minun olisi pitänyt tajuta ja osata sanoa että se Khaosanin lähellä oleva Royal hotel. Tajusin kuitenkin vasta kyydin jälkeen. Rehellinen kuski oli ja maksettuani 100 bahtilla 93 bahtin kyydin se antoi kympin takaisin.

China-townista otettu taksikuski oli myös erittäin ystävällinen eikä huolinut juomarahoja. Ongelma vaan on että mistä tietää niiden ajatuksen kulun ja kusetushalut silloin kun hyppäät kyytiin. Ei mistään.
These opinions are my own, though for a small fee they be yours too.
Avatar
MrY
Lentojätkä
Viestit: 125
Liittynyt: 15.12.2003 14:40
Paikkakunta: Chiang Mai

Viesti Kirjoittaja MrY »

Tumpa kirjoitti:
jaksa kirjoitti:Onko Bangkokin lentokentän ja Pattayan välillä toimiva helikopteri yhteys.
Jos , niin montakohan kopteriin mahtuu?

Paljonko on hinta: Don Muang-Pattaya
8 matkustajaa näyttäis mahtuvan.
Hinta 55000B Don Muang-Royal Cliff.
Ei sovi köyhille eikä keskituloisille :-D

http://www.thailandvisitor.com/english/helicopter.html
http://www.thailandvisitor.com/english/ ... rates.html
Näkyy olevan tilaa 8:lle matkustajalle ja tarkistin tyypillisen hyötykuorman, joka on 1000kg, versiosta riippuen. Siitä pois kahden lentäjän paino, ja matkustajille ja matkatavaroille jää n.850kg. Vielä kun arvelen että Bangkokin yli 30 asteen lämpötilat puraisevat tehoista jonkin verran, niin en lähtisi kyytiin yli 800 kilon kuormalla (matkustajat+kamat). Jos ei aiemmin ole ollut kopterin kyydissä täällä tropiikissa, niin varoituksen sana; Kyyti ei ole tasaista, ei edes tyynenä päivänä.
EVVK
Avatar
MrY
Lentojätkä
Viestit: 125
Liittynyt: 15.12.2003 14:40
Paikkakunta: Chiang Mai

Viesti Kirjoittaja MrY »

Mulla on omat syyni välttää Bangkokin lentokenttätakseja, juuri niitä virallisia. Ja syy on se että siellä on ajossa Bangkokin paskimmat taksit. Itsellä riittää kärsivällisyys ventata sen verran, että saa lennosta suhteellisen uuden pirssin. Vaan kentällä, etenkin kotimaan puolelta, et voi valita kärryä, vaan pääsääntöisesti saat 15v. vanhan jarruttoman, iskarittoman, homeenhajuisen romulaatikon, jossa rämisevä tuuletin hädin tuskin kierrättää ilmaa... :shock:

Pari tollaista kyytiä parhaasta päästä, yksi peräänajo ja yksi pikatielle levinnyt ruostepulkka, ja päätös oli tehty; Ei enää romutakseja :!:
EVVK
Avatar
hcm
Stranger in a strange land
Viestit: 221
Liittynyt: 16.12.2003 18:45

Viesti Kirjoittaja hcm »

Bene kirjoitti:Tuli vaan mieleen että kun lento Thaimaahan maksaa kuitenkin lähes 1000 euroa niin kannattaako sitten lentokentällä raahata laukkuja vielä itse "muutama sata metriä" lisää säästääkseen kokonaisen yhden (1) euron ?
:wink:
Yhden euron säästö on säästöä olipa sitten taksikyyti otettu lentokentältä tai ei. Mitä se lennon hinta tähän oikeastaan kuluu?!?
Avatar
BlackMike
ATM
Viestit: 19209
Liittynyt: 15.12.2003 11:23

Viesti Kirjoittaja BlackMike »

Ehkäpä tuossa oli Hcm Benellä ideana se, että säästää voi sen euron jossain helpommassakin paikassa ja se, että lipun hintaan verrattuna euron säästö voi tuntua aika pieneltä. Olkoonkin, että lentolippu ja taksimatka eivät ehkä aina kulje käsi kädessä, mutta tässä tapauksessa ne ovat sinänsä toistensa kanssa tekemisissä kun on kyse lentokentältä lähteminen ja jotenkin sieltä on pois päästävä. Itse olen kyllä sitä mieltä, että pitkän lennon jälkeen on mielessä paljon muutakin kuin mahdollinen euron säästö, mutta jokainen tavallaan! :wink:

IMHO: jos säästöjä haluaa etsiä, niin Suomessa tekemällä valintoja eri tuotteiden ja palvelujen suhteen voi säästää huomattavasti enemmän ja lomalla keskittyä lomailuun 8)
Avatar
Bene
nuorisojoukot.net
Viestit: 980
Liittynyt: 15.12.2003 22:46
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

Viesti Kirjoittaja Bene »

Juuri noin kuin BM sanoi.
Täysin ymmärrettävää on esimerkiksi eri reittien vertailu ja se että näkee hiukan vaivaa vertailemalla hintoja eri lentoyhtiöistä, samoin vaikka oikean hotellin valinta voi muutaman viikon matkalla tuottaa mutkan kautta säästöä. Yhteensä noi kymmeniä, jopa satoja euroja. Tuskin meistä kukaan niin rikas on etteikö moinen säästö kelpaisi.

Mutta hei, yksi euro ! Kannattaako sen takia yleensä miettiä mistä taksin ottaa? Kuinka pitkälle yhdellä eurolla viitsii kantaa painavia laukkuja jos joku muu kantaa/ajaa autolla sen sinun puolestasi?
Kannattaako sitä (joskus kerran menetettyä) euroa miettiä niin että kirjoittaa siitä johonkin Thaimaa-aiheiseen foorumiin oman viestiketjun? :? :lol:

Elämänsä aikana kun käy 50 kertaa Thaimaassa ja joka kerta kantaa laukkunsa kentältä Tollwayn varteen niin kuoltuaan perilliset saa 50 euroa suuremman perinnön. :wink:

...mutta kuten sanottua, jokainen vapaasti omalla tyylillään. 8)
Avatar
hcm
Stranger in a strange land
Viestit: 221
Liittynyt: 16.12.2003 18:45

Viesti Kirjoittaja hcm »

Mutta voihan reppureissulla olla paikoittain aivan yhtä ryytynyt esim pitkän bussimatkan jälkeen. Silti yleensä tyyliin kuuluu tsekkailla joko löytäisi bussikyydin ennen taksia...Lentoasemien läheisyys vain muokkaa psyykettä tuhlailevaan suuntaan. Myönnän tämän itsekin.
Avatar
mjip
Sponsori
Viestit: 2810
Liittynyt: 15.12.2003 13:55
Paikkakunta: Ciangmai

Viesti Kirjoittaja mjip »

Onpa kiva keskustelu :-D
saastoa ja saastoa. kaikessa voi saastaa jos sita nyt valttamatta on siihen kova tarve ja ekaks kannattaa ainakin ruveta kiskomaan sita kaljaa jonka on ostanut marketista ,ei kapakasta silla siina saastaa ainakin 20/30 tb pullo kun kiskoo sen naamariinsa puistossa :) ja kamppakin loytyy mista vaan max. 100 tb yo.
kaikenlaista :wink: (kuka saastaa tassa kohtaa)
oikeata saastoa sitten kylla syntyy siita kun selvittelee vahan etukateen milla menee ja minne ja siina kait tamakin palsta on hyvana apuna, mutta jos budjetti on niin pieni etta kaikki on liikaa niin tama on ainakin halpaa :) lentokentalta/lentokentalle kannattaa menna junalla 10 tb suunta ja kaikki pohjoiseen menevat junat pysahtyvat mennen tulen don muangin seisakkeella ja lahtevat Hualanbongin asemalta :wink: Saasta !!!!!! ja mene junalla :-D
Ei elamisen maaralla valia,laatu ratkaisee!
http://www.thaiklupi.fi/foorumi
Avatar
ristoke150
Viestit: 35
Liittynyt: 18.2.2004 2:09
Paikkakunta: Porvoo / Krung Thep

Viesti Kirjoittaja ristoke150 »

mjip kirjoitti: jos budjetti on niin pieni etta kaikki on liikaa niin tama on ainakin halpaa :) lentokentalta/lentokentalle kannattaa menna junalla 10 tb suunta ja kaikki pohjoiseen menevat junat pysahtyvat mennen tulen don muangin seisakkeella ja lahtevat Hualanbongin asemalta :wink: Saasta !!!!!! ja mene junalla :-D
Niin tai pääsehän sitä ilmastoimattomalla bussilla 3,50 baht :shock: :shock: :lol:
Vastaa Viestiin