Matka Thaimaahan

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Duncan
Viestit: 1422
Liittynyt: 24.12.2003 1:56

Re: Vastaus

Viesti Kirjoittaja Duncan »

Repen aihetta sivuten allekirjoittanutta kiinnostais tietää millaisessa vaatetuksessa täällä Suomessa kannattaa hypätä koneeseen jos lähtö on talvella?
Ei kannata talvitakkia raahata mukana. Sellaiset kävelykengät jalkaan joilla voit kävellä iltaisin myös Thaimaassa. Farkut tms. jalkaan, ja joku pitkähihainen paita päälle. Mennessä on niin tohkeissaan ettei palele, tullessa nyppii niin paljon ettei palele! Jos kuitenkin epäilet, hyvä idea on pyytää joku saattamaan (jätät takin, pipon ja rukkaset hänelle) ja joku vastaan, siis tullessa, talvivaatteet hänellä mukana. :)
Avatar
raikku666
Pumpui
Viestit: 750
Liittynyt: 10.2.2004 14:21
Paikkakunta: Vantaa/Soi?

Viesti Kirjoittaja raikku666 »

Kyllä sillä budjetilla pärjää jos itse pystyt hallitsemaan omia menojasi! Ja siitä juna matkustamisesta vielä että kankkusessa ei kannata ostaa 3 luookan junalippua... :oops: :twisted: :(
Kaikki tsäänssit on mahiksii...
Avatar
Variantti
Viestit: 55
Liittynyt: 16.4.2004 10:54
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Variantti »

Meillä on onneksi (?) FinnishLadin ja Kahnin kanssa kämppä koulun asuntolassa, niin tullee hieman halvemmaksi tuo eläminen. Muutenkaan ei oo hirviästi ehtiny säästeleen, ku tuli tämä matka aika yllärinä ja työtki loppu maaliskuun lopussa. Suurempaa säästämistä ei oo ollu havaittavissa, paitsi nyt viimesten kahen viikon aikana on nuo ryypiskelyt jääny vähemmälle. Onneksi on rakastavat vanhemmat ja tuo todella suuri opintotuki, niin luulis pärjäävän. Mitä tuohon korttiasiaan tulee, niin minä aattelin pärjätä tuolla electronilla. Otin varanvuoksi toiseenki pankkiin kortin, jos vaikka toinen electroni sattuu hukkumaan...
Powered by Vitutus
Avatar
Repe
Viestit: 39
Liittynyt: 1.4.2004 18:49

Viesti Kirjoittaja Repe »

Onko Bangkokissa minkäänlaisia mahdollisuuksia pyöräillä? Entä muualla päin Thaimaata? Paljonko maksaa polkupyörän vuokraaminen päiväksi?
Avatar
Repe
Viestit: 39
Liittynyt: 1.4.2004 18:49

Viesti Kirjoittaja Repe »

Miten tämä voi olla mahdollista, kun vastausta ei ole tullut. Yleensä menee korkeintaan pari tuntia ja vastausta pukkaa tulemaan. Kenties täältä ei löydy pyöräkansaa?

Kuitenkin uusi kysymys tulee: mihin te jemmaatte kaikki arvotavarat kun olette matkalla Thaimaassa? Kuten kamera, rahat, passi, matkaliput ja videokameran?
Avatar
Lasse
Pohjois-Thaimaan ajajat
Viestit: 33660
Liittynyt: 15.12.2003 11:22
Paikkakunta: Naantali / Khon Kaen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lasse »

Repe kirjoitti:Miten tämä voi olla mahdollista, kun vastausta ei ole tullut. Yleensä menee korkeintaan pari tuntia ja vastausta pukkaa tulemaan. Kenties täältä ei löydy pyöräkansaa?

Kuitenkin uusi kysymys tulee: mihin te jemmaatte kaikki arvotavarat kun olette matkalla Thaimaassa? Kuten kamera, rahat, passi, matkaliput ja videokameran?
thaiklupin foorumin porukoista ei taida Bangkokissa pyöräillä kuin BangkokBoy ja hänelläkin on oma fillari. Pattayalla aina silloin tällöin näkee kun joku vetää filaarilla hiki hatussa pitkää lenkkiä... Polkupyörävuokraamoista ei ole hajua..

Mitä tule tavaroiden jemmaamiseen niin itse tulen jatkossa käyttämään tätä safety boxia tavaroiden jemmaamiseen silloin kun hotellissa ei ole omaa safty boxia tarjolla tai silloin kun huoneessa sattuu olemaan arvotavaraa kuten rahaa, digikamera, puhelin,..

http://www.thaiklupi.fi/foorumi/viewtopic.php?t=2197
FACEBOOK RYHMIÄ --> Pohjois-Thaimaan ajajat, Khon Kaenin seudun Suomalaiset.
Avatar
Michael
Sir Hässikäinen
Viestit: 125
Liittynyt: 15.12.2003 23:19

Viesti Kirjoittaja Michael »

Kerrompa tässä tarinan joltain matkaltani 8) Huoneessamme oli sellainen digitaalinen safety boxi jonne asetetaan oma tunnusluku ja pannaan lukkoon se aukee sillä omalla tunnusluvulla. Laitoin boxin lukkoon
ja kun seuraavan kerran olin aikeissa avata boxia, olinkin unohtanut sen tunnusluvun. Ajattelin että kyllä hotellin johto varmaan saa sen boxin auki ja lähdin asiaa tiedustelemaan kun hotellin puutarhassa käveli henkilökunnan näköinen kaveri vastaan ja tiedustelin häneltä mistä tavoittais hotellin pomoa. Kaveri kysyi mikä on hätänä ja kerroin mistä kyse niin tämä ilmeisesti puutarhuri sanoi että kyllä hän voi auttaa ja niin hän tuli huoneeseemme ja avasi boxin :shock: Tämän tapahtuman jälkeen en ole koskaan jättänyt mitään arvokasta mihinkään boxeihin. Viikko sitten kuulin tapauksen jossa respan safety boxista oli viety 2000e ja joitain tuhansia bahteja :twisted: Liika varovaisuus ei ole pahasta.
Ollaan hiljaa niin saadaan kaikki kalaa.
jaaha
Viestit: 298
Liittynyt: 10.2.2004 2:54

Viesti Kirjoittaja jaaha »

Onkohan niissä boxeissa jokin "yleisavain"??
Avatar
northernlight
Powered by Mekhong
Viestit: 556
Liittynyt: 15.12.2003 13:19
Paikkakunta: Frankfurt am Main

Viesti Kirjoittaja northernlight »

Huoneissa olevat digitaaliset safety boksit voi henkilokunta avata omalla koodillaan tarvittaessa aina.

Turvallisempaa on kayttaa respassa olevia bokseja, tosin niihinkin on joissain pikkuhotelleissa murtauduttu. Isommat ja paremmat hotellit lienevat toki turvallisempia kuin pienet.

Mita pyorailyyn Thaimaassa tulee, ei tulisi kylla mieleenkaan polkea metriakaan +40 asteen helteessa :D
It's better to burn out than fade away
Avatar
BlackMike
ATM
Viestit: 19209
Liittynyt: 15.12.2003 11:23

Viesti Kirjoittaja BlackMike »

Viime reissulla näin jotain himourheilijoita yhteensä kymmenkunta Pattayalla (osa voi olla samoja, näin eri kerroilla) jotka ajelivat second roadia ja beach roadia maastureilla ja suhteellisen kovaa, eivät myöskään näyttäneet miltään sunnuntaipyöräilijöiltä ruumiinrakenteensa suhteen, mutta onko pyörät omat vai vuokratut, paha sanoa. Jotenkin kallistuisin, että on omat pyörät, parilla oli Kleinin pyörä ja vaikea uskoa, että niitä joku vuokraamo ostaisi...
Avatar
Repe
Viestit: 39
Liittynyt: 1.4.2004 18:49

Viesti Kirjoittaja Repe »

northernlight kirjoitti:Mita pyorailyyn Thaimaassa tulee, ei tulisi kylla mieleenkaan polkea metriakaan +40 asteen helteessa :D
En ajetellut kuin polkea lyhyet matkat ja pitkät matkat mennä taksin, bussin tai skytrainin kanssa. Ja aina kun tulee hiki pyöräilyssä niin äkkiä pysähtyy ilmastoituun kauppaan ja ostaa kylmää Beer Changia janoon. Ja kohta onkin tällainen olo :smt035 :smt030 :beer:
Kuka sanoi ettei pyöräily voi olla hauskaa?
Avatar
MauKhang
Raketti-insinööri
Viestit: 28619
Liittynyt: 15.12.2003 12:01
Paikkakunta: Singhapore

Viesti Kirjoittaja MauKhang »

Vahvasti epäilen ettei se ainakaan Bangkokissa ole hauskaa. :oops:

tämä nyt ainakaan ei ole sossukyylien syytä
Malaku
Viestit: 682
Liittynyt: 27.1.2004 22:13
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Malaku »

Osta Repe maski ja happipullot selkään niin on helpompi ajaa Bangkokin
kaasuissa. :) :)
Ei niin synkkää yötä,ettei aamu valkene.
Seuraavat reissu Thaimaahan 1.2 - 28.4.2016
Avatar
Repe
Viestit: 39
Liittynyt: 1.4.2004 18:49

Viesti Kirjoittaja Repe »

Malaku kirjoitti:Osta Repe maski ja happipullot selkään niin on helpompi ajaa Bangkokin
kaasuissa. :) :)
Se vasta olisi näky.
Avatar
BangkokBoy
Up to you
Viestit: 2762
Liittynyt: 17.12.2003 6:58
Paikkakunta: Nonthaburi

Viesti Kirjoittaja BangkokBoy »

Monet Bangkokissa pyorailevat kayttavat kylla hengityssuojainta, joko sellaista sairaalatyyppista kangaspalaa joka menee korvien taakse tai sitten vahan tehokkaampaa eli sellainen kupin nakoinen tulee suun eteen jossa on vahan paksumpiakin filttereita sisalla. Itsellani on kumpikin, joskus pyoraillessa oli kypara paassa ja se kupin nakoinen juttu suun edessa, naytin star warsin storm trooperilta.

Niin siis Bangkokissa pyoraily on kylla ihan kaytannollista, jos
- etaisyys on lyhyt tai maaranpaa sellainen ettei hikisyys haittaa
- kyseessa on juhlapaiva jolloin tiet ovat aivan tukossa
- on menossa urheilemaan

itse esimerkiksi asun tyopaikaltani 700m paassa, kavellenkin olisi lyhyt matka mutta noin lyhyen hypahdyksen nyt polkaisee maastopyoralla kauluspaidassa ja krakassakin kivuttomasti. Samoin aina urheilemaan mennessa tai seven-elevenissa kaydessa pyora on ihan ok.

Bangkokissa ei kylla oikein polkupyoravuokraamoja ole, rauhallisemmissa kaupungeissa (Ayutthaya esimerkiksi, tai Vientiane Laosissa) taas on.

Kohtuullisen 21-vaihteisen maastopyoran saa Lotuksesta n. 5000 bahtilla.
Avatar
Repe
Viestit: 39
Liittynyt: 1.4.2004 18:49

Viesti Kirjoittaja Repe »

Mitä enemmän olen lukenut juttuja Thaimaasta, sitä enemmän haluan päästä sinne. Moneen kiinnostavaan paikkaan haluaisin mennä, eikä loppa näy. Budjettia olen nostanut n. 1500€ paikkaille (ei kuulu lentoja Suomesta Bangkokiin), joten saisi vietettyä paremman loman.

Myös etsin matkaseuraa matkalle, joten jos jotakuta kiinnostaisi lähteä minun kanssa ensi kevään kirjoitusten jälkeen matkalle, niin ottakoon yhteyttä.
Avatar
MauKhang
Raketti-insinööri
Viestit: 28619
Liittynyt: 15.12.2003 12:01
Paikkakunta: Singhapore

Viesti Kirjoittaja MauKhang »

kolmannen luokan junalippu Bangkokista Chiang Maihin taitaa maksaa lisämaksuineen noin neljä (4) euroa.
Juu, oli tuo hinta aikoinaan noin 100 thb ja minä siis tosiaan matkustin tuolla puupenkillä 15 tuntia Chiang Maista Bangkokiin kun eräs ihminen halusi säästää minun takapuoleni sijasta rahaa. . No ei se noin mennyt vaan juna oli niin täysi ettei parempia lippuja saanut enää. Tulipahan tuokin kokeiltua ja voin sanoa kaikille : "Älkää tehkö niin kuin minä tein, älkää matkustako kolmannessa luokassa Bangkok-Chiang Mai väliä, jos yhtään pidätte itsestänne. :oops:

tämä nyt ainakaan ei ole sossukyylien syytä
Vastaa Viestiin