matkasta unelma?

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Avatar
kimi1
Viestit: 275
Liittynyt: 31.7.2007 10:24
Paikkakunta: hyvinkää

kvg

Viesti Kirjoittaja kimi1 »

K atsoin V iellä G ooglesta ;) ja sieltähän löyty joku linkki missä oli et olis muka joku thaimaa kartta olemassa ja sopis viel johkin nokian puhelimeenkin, mut ihme et nokialla ei tiedetty mitään ja väittivät aikasemmin että eisaa?:)

mut jeps kiitos:)
ja voikohan viskipullon tilalle ostaa kokis pullon:P
tämä päivä voisi olla juuri se.
Villemilia
Viestit: 12
Liittynyt: 2.11.2007 18:43
Paikkakunta: Tornio

Viesti Kirjoittaja Villemilia »

Itse latasin tuossa viikolla Thaimaan kartan N95:een nokian maploaderilla ja nakkasin sinne nuo etelä-thaimaan osiosta löytyvät kohteet.

Hyvin pelas ja saattaapi löytää nyt jopa perillekin.
Avatar
kimi1
Viestit: 275
Liittynyt: 31.7.2007 10:24
Paikkakunta: hyvinkää

morjesta.

Viesti Kirjoittaja kimi1 »

nonni matka kuume aika kova ja viikon päästä jo uusissa maisemissa:)

nyt muutama asia tullut viel mieleen et mit' sanotte auton vuokraamisesta pienemmissä paikoissa? miten vakuutukset ja muutenkin onko kokemuksia vai suositellaanko skootteria vaan? ja entä passin jättäminen kun siitä nyt ollut kahta tietoa niin onko niin että autonkin saa ilman että jättää alkuperäistä passia? mielummin sit maksaa vaikka jonkun takuu summan mutta mimmoinen se voisi olla? ja voiko olla ongelmaa saada sitä takaisin?
entä halvemmissa majotus paikoissa miten uskaltaa jättää huoneeseen tavaraa?

oli viel muutakin mut jatketaan taas:)
tämä päivä voisi olla juuri se.
Avatar
TatuS
Mai tong löi!
Viestit: 1941
Liittynyt: 9.1.2006 15:21
Paikkakunta: Cebu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja TatuS »

Totuttele eka sillä skootterilla.
Passia en ole koskaan jättänyt vuokraavalle enkä jätä. Mopoja on tarjolla muillakin jos ei vuokraus yhdessä onnistu.
Passin kopiota ja suomen ajokorttia olen joillekkin jättänyt pantiksi.

Eipä ole tavaraa vielä varastettu missään majoitusmuodossa. Tosin en mitään älyttömän arvokastakaan ole sinne jättänyt.
Avatar
I ovn
Isaan on My Mind
Viestit: 1898
Liittynyt: 15.12.2003 22:55
Paikkakunta: Korso/Si Khiu

Viesti Kirjoittaja I ovn »

Kyllä auton vuokraaminen on ihan suositeltava juttu. Muista vaan siinäkin kuvata auto vaikka videokameralla joka puolelta koska muuten voi takuurahat mennä johonkin autossa valmiiksi olleeseen naarmuun. Pattayan ja Bangkokin liikenteessä kannattaa olla extra varovainen mopojen suhteen. Niitä voi tulla kaikista odottamattomista suunnista. Muuten kun vain keskittyy ajamiseen ja muistaa sen vasemmanpuoleisen liikenteen niin ei pitäisi suurempia ongelmia olla. Alussa minulla tuntui lasinpyyhkijät menevän aina päälle kun piti vilkkua laittaa :oops:

Passin kopiolla sain vuokrattua mutta tästä alkaa olemaan jo neljä vuotta kun viimeksi olen autoa vuokrannut. Takuu summa taisi kolmen päivän vuokralle olla silloin 3500 baht, en muista varmuudella.
เข้าเมืองตาหลิ่ว ต้องหลิ่วตาตาม
Avatar
kimi1
Viestit: 275
Liittynyt: 31.7.2007 10:24
Paikkakunta: hyvinkää

Re: matkasta unelma?

Viesti Kirjoittaja kimi1 »

laitan tämän nyt tänne kun perjaatteessa tänne kuuluukin:)

eli kyselkää ihmeessä jos jotain mielessä.



jeps v....tu koukkuunhan sitä jäi:)
hiljais elo johtuu kyllä siitä että kun tulin reissusta niin viikon sisällä ostin ensimmäisen ja ISON omakotitalon! 300neliötä remonttia ja oikeastaan yksin!
kaikki viemäreitä ja sähköjä myöden uutta. eli se selittää ehkä sen että jäi matkan puiminen sitten aika pitkälti kaveri porukalle hehkutukseen:)

mutta voisinhan tässä vähän tiivistää mitä tapahtu:)

eli tasan vuosi sitten oltiin noin kuukausi thaimaassa ja täällä selvittelin aika paljon kaikkea ennen reissua ja varmaan jo niin paljon että osa ei jaksanut juttujani lukea:):P

mutta kuitenkin sain kyllä niin paljon apua että ehkä kuukaudesta noin viikko säästy kun olin markus lehtipuunkirjoja ja muuta kirjallisuutta lukenut ja täällä pari kuukautta aktiivisesti tivannut mitä tyhmempiä kysymyksiä:)

eli todella oli apua kaikesta etukäteen selvitetystä!

ja en nyt jaksa listata kaikki paikkoja missä tuli käytyä, mutta koko lista mitä ketjussa" matkasta unelma" kirjoitin tuli käytyä!!!
noin 99% täällä tais sanoa että ei ehi millään vaikka kuinka suunittelis:)
eli aika pitkälti tuli joka puolella käytyä paitsi pohjois thaimaasa.
ja viellä listan lisäksi käytiin päivää enen lähtöä pika visiitti vanhassa ´pääkaupungissa. ELI YKSI PAIKKA ENEMPI MITÄ EDES OLTIIN SUUNNITELTU!!!!

olihan se liikkumista melkein koko ajan eli 1-4päivää per paikka mut oli kyllä oikeasti niin unelma reissu!! tiedät että nyt moni miettii että ei hel...ti eihän tossa oo mitään järkeä juosta noita mestoja läpi että ei kerkii mitään näkemään, mutta se on mitä haluaa, toiset haluaa olla kuukauden pattayalla syömässä suomi ravintolassa ja ravaamassa soi6 edes takas ja toisset ei:) tosin en väitä että ei olisi itsekkin tullut käytyä pattaya mennen tullen katsottua ja kyllähän se täyden si reissua:) tarkoitan siis että oli mielenkiintoinen ja ihan kivaa vaihtelua maalla junassa istumiseen:)

eli itse pidin paljon siitä että oltiin ihan erilaisissa meiningeissä reisun aikana.

mitäs mä nyt kertoisin reissusta...?

kipeenä ei oltu oikeastaan kukaan 5kaveruksesta, mitä nyt yksi sai jonkun pysyvän silloin tällöin esiin tulevan ihottuman moskiitoista, välillä oli aika pahan näköisiäkin märkiviä läikkiä. mutta näitäkään ei kyllä reissun jälkeen ole näkynyt.
lisäksi toinen sai jalka nirhaumasta jonkun pöpön ja jalka oli viikon verran turvonnut oikeasti puolet suuremmaksi ja todella kipeä joten hidasti vähän menoa mutta siitäkin selvittiin.
eli ei maha tauteja tai muutakaan.

hinnat oli halvempia osin viellä mitä jopa täällä kerrottiin, tosin etsittiin ne kaikista halvimmat kopit aina ,eli esim. lämmin suihku oli harvinaista:)
mutta enempi tykkäsin näistä mestoista:)
ruokaa tuli sitten kyllä syötyä liian usein jossain pizza ktjussa mitkä oli ihan liian kalliita,ja se hävettää itseäkin,mutta .. no en tiiä millä itä edes selittää, lupaan korjaa asian seuraavalla reissulla:)

jaa ja mitäs paikkoja kehuisin? no todella vaika sanoa, oltiin ihan erilaisissa paikoissa ja sen kyseisen päivän fiiliskin aina muutti paikasta muodostuvaa käsitystä, eli esim. paljon hehkutettu koh samet oli musta todella surkea, mutta kun mietin että miksi, niin en tiedä? siellä jotenkin vähiten porukkaa ja ei oikein tutustunut porukkaa ja ... niin ei vaan irronnut, mutta taas jos menisin vaimon tai tyttöystävän kanssa lepäily lomalle niin olisi ehkä parhaita paikkoja?:) tiedä sitten:)

ja ihmiset? no tavattiin kusettajia_(tosin todela vähän) ja sitten todella mukavia auttavia ihmisiä todella paljon!

mutta taijan liittää tämän siihen vanhaan ketjuu ja osaan paremmin vastailla kun joku kysyy jotain:) vaika muuten kaikkea tänne purkaa, eli kysyä saa ja autan mielelläni muita kaikessa missä pystyn.

niin ja miksi taas siirsin vasaran nurkkaan ja olen täällä ylipäätänsä?

NO PARIN VIIKONPÄÄSTÄ 3VIIKKOA FHILIPPIINEILLE JA SIELLÄ MYÖS RUNDIA TIEDOSSA KOLMEEN VIIKKOON IHAN TARPEEKSI:)

tosin nyt en tiedä paikasta juuri mitään ja lähden oikeastaan puolivieraiden mukana:) eli nyt voi olla ootettavissa enempi kommelluksia:) mutta vosiin siitä avata keskustelun kanssa kun tässä pariviikkoa aikaa ottaa selvää mitä tehdä kun kone laskeutuu tuonne aasian suunnalle taas:)

mutta kyselkää ihmeessä ja puhuin paljon tästä videosta mitä aijotaan kuvata ja materiaalia kertyihin 13tuntia!!!!!! editointia tehnyt tässä ja ehkä kesällä voisin johkin saada muutaman tunnin koosteen missä sitä voisi ihmetellä:) ja valo kuvia järkkärillä noin 6000kpl:) lisäilen niitäkin jossain vaiheessa:)

jeps mutta kiitos sivustolle ja kaikille ystävällisille ja niille jotka hokivat" katso googlesta" ei huono ohje sekään;)

ystävällisin terveisin kimi
tämä päivä voisi olla juuri se.
Avatar
Lasse
Pohjois-Thaimaan ajajat
Viestit: 33665
Liittynyt: 15.12.2003 11:22
Paikkakunta: Naantali / Khon Kaen
Viesti:

Re: matkasta unelma?

Viesti Kirjoittaja Lasse »

kimi1 kirjoitti:
ja kaikille ystävällisille ja niille jotka hokivat" katso googlesta" ei huono ohje sekään;)
Ei tosiaan ole, itse käytän paljon googlea kun suunnnittelen näitä prätkäturneita mistä onkin suuri apu. Mutta ei sieltä googlestakaan löydy kaikkea, siinä vaiheessa kun ei löydy pitää ottaa muut konstit käyttöön. Seuraavan prätkäturneen pääkohteen tarkan sijainnin selvitin foorumin yv:n kautta, kuten myös toisen pääkohteen eli Buddhas Lost Children DVD dokumentin ja Buddhan Lapsien dokumentin rajatemppelin sijainnin. Kun taas sain selvitettyä rajatemppelin sijainnin niin siitä kylästä minkä lähellä se sijaitsee niin siitä ei löytynyt googlesta kuin kaksi osumaa, niissäkään ei kerrottu rajatemppelistä mitään.

2004 kun Phu Chi Fa tuli kuivioihin niin googlesta löytyi muutama osuma paikasta. The Golden Horse temppelin tarkkaa sijaintia ei kerrottu missään vaan sen piti itse päätellä varmaksi. Doi Ang Khangin Ban Nor Laen osumat oli tosi harvassa kun rupesin paikkaa ensimmäisen kerran goolettamaan 2007.
FACEBOOK RYHMIÄ --> Pohjois-Thaimaan ajajat, Khon Kaenin seudun Suomalaiset.
Vastaa Viestiin