Vinkkiä Bangkokin kentälle saapumisen jälkeen?

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Vastaa Viestiin
pimpula
Viestit: 16
Liittynyt: 8.7.2004 12:55

Vinkkiä Bangkokin kentälle saapumisen jälkeen?

Viesti Kirjoittaja pimpula »

Moi,

Oon lueskellut täältä, että Bangkokin kenttä Don Muang olisi täynnä iloista häsellystä ;) Onko kellään sille kentälle ensimmäistä kertaa saapuvalle vinkkiä, miten saa helpoiten haettua laukut/rinkat, mistä kannattaa ottaa kyytiä China Towniin ja millä hinnalla? Saavumme yöllä kentälle (Pekingin kautta) onko se myös silloin täynnä väkeä? Onko kentällä helppo liikkua/löytää paikkoja?

Toinen kyssäri: saako Samuilta helposti vain menemällä Samuin kentälle lennot Bangkokiin, samana päivänä? Tietääkö kukaan noin hintaa?

Olisin kiitollinen tiedoista! :D

ps. kuinka monta tuntia aikaisemmin on hyvä olla Bangkokin Don Muang kentällä, kun kotiinlähtöpäivä koittaa?
Pia
masa r
Jätkä
Viestit: 908
Liittynyt: 17.12.2003 20:57

Viesti Kirjoittaja masa r »

Toinen kyssäri: saako Samuilta helposti vain menemällä Samuin kentälle lennot Bangkokiin, samana päivänä? Tietääkö kukaan noin hintaa?
Samuin kenttä on hiukan sivummalla joten kannattaa käydä matkatoimistossa,myös monet hotellit myy lentolippuja.Sitten n tuntia ennen lähtöä hyvä olla kentällä.Mä olen aina ostanut lentolipun lisäksi myös kuljetuksen hotellista kentälle,hakevat sitten huoneesta.Jos jatkat suoraan Finnairilla Suomeen niin Samuilta kun lähtee klo 19.15 lähtevällä koneella niin on n klo 21.00 Bangkokissa,seuraava lento voi mennä täpärälle.Hinta oli vuosi sitten 3750baht.Sellainen vielä että jos jatkat Bkk:sta Suomeen niin mene Samuilla international lähtöselvitykseen,saat laukut suoraan bookattua suoraan Helsinkiin ja Bangkokissa ei tarvi maksaa 500bahtin veroa,erillinen bussi Bkk:n kentällä vie suoraan transit puoelle.Samuilla joutuu maksamaan 400bahtin lentokenttäveron :?
Avatar
Flassi
Kiinalainen
Viestit: 4677
Liittynyt: 14.1.2004 14:17
Paikkakunta: Ulvila

Viesti Kirjoittaja Flassi »

Laukut löytyy kohtuu helposti siitä kun maahanmeno lappuset äijä kattelee ja laittelee leimaa passiin... Siitä liukuportaat alas ja kurkit vaa missä on lähtökaupungin nimi ja alat odottaa kasseja.

Siitä sitten vaan tullin läpi ja ehkä rahaa vaihdet jo siellä kentällä jos kurssi on hyvä (pitäisi olla hyvä, parempi kun suomessa)

Jos tulee kiltti setä tarjoo taksia nii älä ota vaan mene ulos ja etsi mittari taksi, niitä löytyy sieltä, joku kiltti setä foorumilta kertoo tarkemmin, ite en osaa selittää...

Chinatowniin taksimeteri taksilla ja sä maksat tietullit niin oisko 350 baht +-100 vaikee sanoa jos sattuu tulee lento perjantai yönä niin voisi ollakin ruuhkaa, ei kyllä yleensä joskus 2am maissa enää ruuhkia ole...

kentällä ei kovin helposti eksy, kysyvä löytää tien :D

itse olin 2h ennen lähtöä ja mielestäni liian aikaisin... haulla löytyy juttua tuosta kentälle menosta.
18x vuodesta 2004
Avatar
otsir
Viestit: 129
Liittynyt: 30.5.2004 14:49
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja otsir »

Samuilta kannattaa mennä Surat thaniin ja lentää sieltä, jos siis haluaa säästää rahaa tai muuten vaan lentää thailla, joka siis ei lennä samuille. Tämä johtuu siitä, että samuin kenttä on yksityinen ja siellä on tuo yllä mainittu kenttämaksu.
Avatar
Lasse
Pohjois-Thaimaan ajajat
Viestit: 33665
Liittynyt: 15.12.2003 11:22
Paikkakunta: Naantali / Khon Kaen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lasse »

mistä kannattaa ottaa kyytiä China Towniin ja millä hinnalla?
Lähtevien puolelta taksimeter ja "lennosta", mittari päälle ja ei kun China Towniin. Miksi lähtevien puolelta? Uudemmat autot kuin saapuvien puolella.

Taksimeterin saa alle myös saapuvien puolelta, terminaalista ulos, katse vasempaan päin, taksimeter "tolppa" löytyy noin 30m päästä.
FACEBOOK RYHMIÄ --> Pohjois-Thaimaan ajajat, Khon Kaenin seudun Suomalaiset.
Huppe
Viestit: 7020
Liittynyt: 19.12.2003 12:46

Viesti Kirjoittaja Huppe »

Samuin lentoja ei ainakaan huhtikuussa saanut kuin about viikon odottelulla, tuurilla saa pari paikkaa esim. 3 pv päästä lähteviin lentoihin, samalle päivälle epäilen että ei onnistu, riippuu toki seasonista.
Koukku
Viestit: 1828
Liittynyt: 20.1.2004 20:46

Viesti Kirjoittaja Koukku »

Otsir kirjoitti:
"Samuilta kannattaa mennä Surat thaniin"

Siis lentämällä Suranista Bangkokiin ja toisin päin? Mikä yhtiö ja minkälaisilla aikatauluilla sekä hinnalla? Mites Suratin kentältä sitten Samuille?

Oisko tässä junalle vaihtoehtoa? Onkohan mahdollista?:shock:

Koukku 8) ?
Avatar
bpacker
RTWer
Viestit: 729
Liittynyt: 25.8.2004 8:56
Paikkakunta: Helsinki

Samui

Viesti Kirjoittaja bpacker »

(Yö)junalla pääsee Bangkokista Surat Thaniin ja sieltä bussikuljetuksella edelleen laivalle ja Samuille. Tämä on varmaan halvin vaihtoehto (verrattuna lentoihin), sitäpaitsi itse nautin makuupaikalla matkustamisesta yöjunassa.

Bangkok Airways näyttää myymän lentolipuiksi suht edullisia (2000 bahtia oneway) lähtöjä netissä, jos on valmis vähän joustamaan lähtöajasta. Esimerkiksi nyt 26.11. oli vaihtoehtona tällä hinnalla lähtö Bangkokista kello 06.00 ja toinen illalla 19.30 ja Samuilta 06.00 ja 21.30 lähdöt. Tarjous näyttäisi olevan voimassa 26.3.2005 asti aa Visa ja Mastercard käynevät maksuvälineinä.

Ei muuta kuin valitsemaan itselle sopivaa lähtöä

http://www.bangkokair.com/
pimpula
Viestit: 16
Liittynyt: 8.7.2004 12:55

kiitoksia vastauksista!

Viesti Kirjoittaja pimpula »

hienoa, kiitti paljon vastauksia, näillä päästään jo alkuun! :)
Pia
Avatar
sekamu
Pätmän
Viestit: 475
Liittynyt: 11.3.2004 14:22
Paikkakunta: Heltsinki

Viesti Kirjoittaja sekamu »

Vesipullo kannattaa ottaa muuten mukaan kasimatkatavaroihin, kentalla joutuu joskus odotteleemaan passintarkastusta ja lammin on...
Sekaisin kuin sokean legolaatikko
Huppe
Viestit: 7020
Liittynyt: 19.12.2003 12:46

Viesti Kirjoittaja Huppe »

Ensimmäisenä menisin niistä sähköovista pihalle ja ottaisin vastaan sen mahtavan lämpöisen hönkäyksen... sen jälkeen sitten miettimään mitä tekisi 8)
Vastaa Viestiin