Laihtuuko Thaimaassa?

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Avatar
sami82
mr.mao
Viestit: 1174
Liittynyt: 9.8.2005 20:55
Paikkakunta: kerava

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja sami82 »

Anselma kirjoitti:Sori tosi pinnallinen kysymys... Mutta miten on, voiko 2 viikon lomalla laihtua? Varmaan tulee syötyä kuitenkin jonkin verran, mutta jos ruoka on tulista, ei sitä kauhean paljon jaksa syödä. Ja toisaalta kuumuuskin verottaa varmasti ruokahalua. Millaisia kokemuksia teillä on?
ekalla 3 viikon reissulla tuli 17 kiloa,että ei siellä pahasti liho......sen jälkeen on pysynyt tilanne hallussa :smt006
Avatar
patila
Majatalon isäntä
Viestit: 28449
Liittynyt: 23.12.2003 1:36
Paikkakunta: Soi Yume, Pattaya

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja patila »

vapari kirjoitti:
gmw kirjoitti:Kalakastike on sen verran suolaista että kerää nestettä mutta Thaimaassa tulee myös juotua "koko ajan" jotain, joten aika paljon painosta on pelkkää nestettä. Mulla rasva yleensä vähentynyt Thaikuissa, tosin johtuu siitä että oon aina sellaisissa hotelleissa missä on spa ja kuntosali ja myös käytän niitä yleensä päivittäin. Jaksaa sitten syödä ja juoda :smt005
Kalakastikkeessa on suolaa vain parikymmentä prosenttia, joten Suomessa ruokaa tulee helposti suolattua enemmänkin, jos käyttää sataprosenttista kiinteää tavaraa. En siis usko, että kalakastiketta voi syyttää nestekertymästä. Jos ja kun Thaimaassa hikoillaan enemmän kuin Suomessa, poistuva suola pitää tietenkin korvata, joten siinä mielessä on ihan suotavaakin käyttää kalakastiketta aterioiden yhteydessä. Pohjoisen ihmistä kai uhkaa tropiikissa enemmän natriumin puute kuin yliannostus. Jos veressä nyt kuitenkin olisi liikaa natriumia, elimistö pyrkii tosiaan laimentamaan pitoisuutta janon tunteella, jolloin nestettä saadaan lisää sisään ihan luonnostaan. Pelkkä hikoilun mukana poistuvan natriumin korvaaminen ei kuitenkaan pitkän päälle välttämättä riitä, koska muitakin tarpeellisia suoloja katoaa elimistöstä tarpeettoman paljon. Pitkän kuumassa oleskelun aikana olisi siis suotavaa täydentää elimistön varastoja muutenkin ehkä jopa yli sen, mitä terveellisestä ruoasta kertyy. Henkilökohtaisena vastauksena otsikkokysymykseen sanoisin, että Thaimaassa laihdun monasti 1-2 kiloa kuukaudessa, koska ruokavalio on kevyempi ja liikuntaa tulee enemmän. Housunkauluksessa tuo ei kuitenkaan nopeasti näy. Lämpökö tuo sitten ihmistä turvottaa? Lyhyellä reissulla hankittu puku on kuitenkin istunut hyvin vielä Suomessakin, joten kovin merkittävästä "lämpölaajenemisesta" ei ole kohdallani kyse. Gmw:n ajatus nestekertymästä on joka tapauksessa mielenkiintoinen pohdittava. Onko mahdollista, että juomme Thaimaassa liikaa. Thaikut tankkaavat usein vettä vasta illalla ja välttävät ylenmääräistä juomista päivällä. Turistin todennäköinen turvotuksen (nestekertymän) lähde on alkoholi, vaikka sitä monikaan ei tule ajatelleeksi. :oops:
Rupesin epäilemään tuota alhaista suolan määrää kalakastikkeessa ja tuli asia tarkistettua paristakin eri laadusta, suolaa oli toisessa 29% ja toisessa 30% :wink:

Alkoholi on se turvotuksen lähde ainakin minulla thaimaassa.
Varaukset https://www.majatalo.info/huoneet/
tai Puh. 08 6303 4870
Koukku
Viestit: 1828
Liittynyt: 20.1.2004 20:46

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja Koukku »

Näin se on. Muut on selittelyä. Laihtuu väkisinkin, jos ei juo alkoholia. Ei tule syötyä leipää, juustoa leikkelettä ym. Niin saa siihen sitten vetää niitä chilipöperöitä vaikka koko päivän, niin paino putoaa ja jos sen haluaa vielä varmistaa, niin ilman riisiä ja jälkiruuaksi semmonen parin kilometrin viidakkokävely! Sanoisin, että Thaimaahan matkustaminen on mukava tapa laihduttaa muiden huvitusten lisäksi.
Avatar
kimmo
sohvamatkaaja
Viestit: 1762
Liittynyt: 26.2.2004 14:29
Paikkakunta: Paska Kaupunni
Viesti:

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja kimmo »

Päinvastaisia kokemuksia on eli minulla nousi paino. Toisin oletin käyvän. Reilu kuukausi reissussa ja 5-6 kiloa tuli reissussa lisää eli mittari näytti jopa 91,7 kg !! :shock:

Söin sellaiset "American breakfastit" yleensä aamulla kello 09-10 välillä, thaikku nuudeleita kello 16-17 maissa ja pikkuiltapalat katukeittiöistä kanaa yms. En vetänyt viinaa (vain pari Sam Songia), kaljaa ehkä joku 5-6 tölkkiä janojuomaksi per päivä. Liikuin ja makoilin rannalla, hikoilinkin kuin sika. Nousiko painoni energiajuomista, vedestä en tiedä? Ja mihin se kertyi, soluihin?

Nyt muutamassa Suomi-päivässä pudonnut liki lähtölukemiin (aamulla 87,2kg) ... 8)
koomio
Viestit: 72
Liittynyt: 22.5.2008 16:46

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja koomio »

Thaimaassa Melkein viisi vuorokautta ja 4kg havinny.
Niin makaa kun sattuu sammumaan
Avatar
gmw
Viestit: 212
Liittynyt: 28.3.2006 18:18
Paikkakunta: Espoo

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja gmw »

Thaikuissa tulee tietty nautittua huomattavasti enemmän hypotoonisia nesteitä kuin kotona. Vettä tulee siellä lipitettyä jatkuvasti. Hikoillessa elimistöstä tietty poistuu suolaa (natriumkloridia), mutta niin myös muita tärkeitä alkuaineita kuten esim. rautaa. Kalakastikkeessa on suolaa aika tavalla, jos voluumista on 20-30% suolaa niin se on aikamoinen määrä jos namplaa on käytetty oikein olan takaa ja vielä pöydässä kaadetaan lisää tarjottuihin ruokiin. Tietty farang-ruoka muutenkin on aika suolaista (burgerit, pitsat, ranskalaiset sun muut) mutta kyllä mä luulen että ainakin omalla kohdallani kalakastike on aika isossa roolissa turvotuksiin matkalla. Pidän siitä nimittäin erittäin paljon ja tulee käytettyä isolla kädellä :mrgreen:
6-7/10: BKK, Phuket
borde
Myyntitykki
Viestit: 4909
Liittynyt: 19.12.2003 10:34
Paikkakunta: Vihti

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja borde »

5kg lähti 1kk:ssa tosin en syönyt kalakastiketta koskaan,join changia +15pll/pv.Eli bisse ei ainakaan tuo lisäkiloja :wink:
Aina mielessä !!
Avatar
sacaali
Viestit: 1143
Liittynyt: 24.10.2007 19:14
Paikkakunta: some where god behind

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja sacaali »

Kuuden viikon reissulla tuli noin 3.5kg pysyvää painoo lisää. Joka päivä tuli juotuun enemmän tai vähemmän changia ja pääasiassa söin vain thaikku settejä :evil:
Reissut Thaimaahan:
02/08 2vk
05/08 4vk
09/08 2vk
02/09 6vk
12/09 11vk
12/10 8vk
01/12 2vk
01/13 5vk
01/16 6vk
01/17 4vk
01/20 4vk
Kaali
epäosaava
Viestit: 132
Liittynyt: 17.8.2004 23:13
Paikkakunta: Kotimaani onpi Suomi

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja Kaali »

Lunssu kirjoitti:
Kaali kirjoitti:
jaya kirjoitti: Kuten sanottu, ainakin mulla kroppa varastoi nestettä kuumassa.
Alkoholi ja suolainen ruoka keräävät nestettä pahimmin. Turvotusta voi estää juomalla PALJON vettä ja liikkumalla, myös nestettä poistavia ruokia, kuten hedelmiä (etenkin tuoretta ananasta) kannattaa nauttia.
Onko tästä jotain todellista näyttöä että ananas poistaisi nestettä kehosta? Monesti olen tästä lukenut mutta joka kerta pelkkää mutua. Mikä ainesosa siis ananaksessa nestettä poistaa?
Ananas sisältää bromelaiini-nimistä entsyymiä, joka hajottaa proteiineja, ja siten helpottaa proteiinipitoisten ruokien sulattamista. On myös jonkin verran näytteitä siitä, että bromelaiini toimii tulehdusten vastaisesti.lähde? Bromelaiini myös "sulattaa" valkuaisaineita sisältävän limanlähde?, mistä johtuen ananasmehua on käytetty liman poistamiseen kurkusta. Ananas on myös tehokas diureetti. Wikipedia
Jos vikipediassa lukee että ananas on tehokas diureetti ei se vielä todista mitään. Englanninkielisellä wikipedian sivulla tuosta ei edes ole mainintaa, mutta sekään ei todista mitään. Eli onko jollain tietoa ananaksen vaikutuksesta?
Aceman
Viestit: 442
Liittynyt: 30.4.2009 22:51
Paikkakunta: Tampere

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja Aceman »

Itsellä oli nestettä näemmä kaikki mitä Thaimaassa tuli,75kg painoin kun lähdin,80.3kg kun tulin,nyt viikon päästä takaisin normipainossa,eli 5kg nestettä kerääntyi 16pv ryyppäämisellä,tosin loppuloman kuvista sen huomaa ihan katsomalla pään kokoa,tais olla kaikki 5kg poskissa. Syötyä tuli kaikkea mahdollista,ilman kellonaikoja,söin kun huvitti mitä huvitti. Ensimmäinen viikko töissä oli tosin melkoista hikoilua,siinä se 5kg lähti. Offtopiccina voin sanoa että kädet tärisivät 5 päivää reissun jälkeen,aloin jo huolestumaan että eikö lopu.
anny
Viestit: 5
Liittynyt: 5.4.2009 20:29

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja anny »

Espanjassa tuli painoa viikossa lisää noin 3-4 kiloa (hotellin aamupala, jokin välipala ja illalla tukeva illallinen, alkoholia kohtuullisesti). Oli järkytys käydä vaa alla Suomessa... Thaimaassa vähän yli kahden viikon jälkeen (aamupala hotellilla, välipala ja illallinen paikallisissa ravintoloissa) vaaka näyttää kiloa vähemmän kuin suomesta lähtiessä. Samat ruokailut ja liikunnat kummassakin paikassa, mutta Espanjan pihvit ja muu ruoka huomattavasti tukevampaa kuin Thaimaan vastaavat.
Avatar
expatrium
Isaninportinvartija
Viestit: 56606
Liittynyt: 16.12.2003 12:15

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja expatrium »

Jotakuinkin ns. "terveen ihmisen" kohdalla laihtuminen tai lihominen on pelkästään ihmisestä itsestään kiinni, eikä siihen vaikuta aika eikä paikka. :idea:
Kun maa lähenee, niin vitsit vähenee.
Avatar
apasra
Viestit: 4462
Liittynyt: 24.2.2004 22:35
Paikkakunta: Tampere

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja apasra »

Kuukausi Thaimaassa, lähtöpaino 110 kg, paluupaino 110 kg. Painonhallinta oli kohdillaan. Ei edes riisinsyönti lihottanut. :wink:
- som nam naa -
mikkis34
Viestit: 236
Liittynyt: 13.4.2009 15:18
Paikkakunta: Bangkok

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja mikkis34 »

7 kg lähti että heilahti kahdessa viikossa. mennessä 112kg tullessa 105kg...Raakaa lihasta... :-D
Lunssu

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja Lunssu »

Nyt kaksi viikkoa Thaimassa tuloksena yksi kilo lähti pois.
Avatar
longi
Kukkakeppi
Viestit: 1893
Liittynyt: 14.7.2004 20:08
Paikkakunta: Lpr

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja longi »

3 viikossa vain 7 kg lisää 8)
Takaisin miesten mitoissa
Avatar
lasse.k
Katkera vanha juoppo valittaja käsityömies
Viestit: 5409
Liittynyt: 1.4.2007 7:47
Paikkakunta: orhimattila edelleen,tai siellä sun täällä
Viesti:

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja lasse.k »

kau khwaai kirjoitti:Jotakuinkin ns. "terveen ihmisen" kohdalla laihtuminen tai lihominen on pelkästään ihmisestä itsestään kiinni, eikä siihen vaikuta aika eikä paikka. :idea:
kyllä niinkin....
ite ainakin jokunen kilo tulee reissussa laihduttua kun on vielä lähinnä liemi ruualla :lol: ja tulee liikuttuakin normaalia enemmän...
kuin härmässä....
ja tietysti lämmössä aineen vaihduntakin ...hikoilu...on vähän kovempaa...
monessa mukana ollut ja melkein kaikki käy.
lobo
Viestit: 43
Liittynyt: 6.4.2006 16:39

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja lobo »

Viime kesänä käytiin väärässä maassa eli Kyproksella. Lämpöä 35-40 aastetta. Kuivaa ja karua :(

Mullahan on ollut ihan alipainoisenakin (nuorena) se ongelma, että ihan Suomen harvinaisina lämpöpäivinä on nilkat turvonneet. Ei kiva fiilis. Nyt olen normipainoinen. Yli neljän kympin ikä ja terveysongelmat on lisänneet turvotusherkkyyttä.

Nyt siis tolla viime reissulla nostin joka aamu herättyäni koivet taivasta kohti ja tein pientä jumppaa :lol: . Sitten hieroin vielä hirudoidit koipiin verenkiertoa auttamaan. Hiukan vatsaliikkeitä. Koko "jumppasessio" kesti varmaan 15 min. Ei siis mikään tiukkapipoinen urheilusuoritus.
Ei tullut turvotusta, nilkat pysyi nättinä :D

Viljatuotteethan mulla on aika minimissään eli max kauraleipä aamulla on meinaa tosiaan jäänyt tälläkin ne turhat vatsan turvottelut pois. Mieluummin kananmunaa tai jotain muuta mikä pitää nälän pitkään poissa.
Ruokana lihaa ja vihanneksia ja hedelmiä sopivasti. Joskus syön riisiä mutta vain tosi vähän.
Viime thaikun reissulla ja seuraavallakin, syön usein kojuista suoraan grillattua broileria ja muuta lihaa. Herkullista ja vielä edullistakin.

Siideri tai kalja on monille tosi turvotuspommi. Itse olen huomannut, että oli se loma Suomessa tai lämpimässä niin sidukan lipittely turvottaa meikäläistä ja tosi nopeesti. Jos viikonkin tissuttelee niin maha ja pöhötys kasvaa mutta lähtee pois hitaasti. Ainakin mulla tulee se hiuko olo myös eli kun ottaa niin pitää syödä edes hiukan enemmän.

Jos syö tosi vähän verrattuna normielämään niin saattaa tuo keho mennä säästöliekille. Nää liho/laihdu- jutut ei ole mitään maailman yksinkertaisimpia asioita.
Esim. syön nyt enemmän rasvaa kuin aiemmin mutta silti painoa on vähemmän kuin "kevyesti" syöden.

Varsinkin naiset :wink:
Eli turvotuksen helpotukseen tai jopa estämiseen: Nosta koivet kattoa kohti vaikka useamminkin päivän mittaan ja tee jonkin sortin jumppaa. Käytä lisäksi jotain verenkiertoa helpottavaa voidetta. Voidetta voi levitellä parikin kertaa päivässä. Mikäli vatsalihakset ovat kadonneet niin löytyy ihan vetämällä napaa selkää kohti. Itseasiassa ensin on syytä jännittää vatsa ja sitten nostella ne koivet ylös. Ettei selkä kipeenny.
Esim sitä sidukkaa mahdollisimman vähän. Makeita edes laitti- limuja mieluummin ei lainkaan. Itse olen opetellut vettä lipittämään ja se on kyllä parasta kropalle ja hampaille. Joskus lasi tai kaksi viiniä sopii mulle. Aika harvoin enää perskänniä. Riisiä hillitysti ja viljatuotteita hillitysti.
Nälkää en oo nähnyt, kaloreita tai ruokia en laske, en kituuttele. Liha on hyvää ja kasviksiakin on opittu syömään.
Ennen söin suurimmaksi osaksi riisiä ja perunaa ja lisänä lihakikkareita ja vähän salaattia, ei hyvä.
jombie
Viestit: 171
Liittynyt: 4.10.2005 22:32
Paikkakunta: Helsinki

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja jombie »

Matkalla tuli oltua 10 viikkoa. Paino nousi arvelun mukaan (ei tullut mitattua juuri ennen lähtöä) 6 kiloa. Nyt, kun kotiutumisesta on 5 vuorokautta, pudotusta on tullut nelisen kiloa. Aika rivakkaa, nestekö poistunee?
lobo
Viestit: 43
Liittynyt: 6.4.2006 16:39

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja lobo »

Vaikken lääkäri olekaan niin pakkohan tuon on nestettä olla.
reiska_81
Soi 6:n jäykkä
Viestit: 7
Liittynyt: 5.2.2009 0:33
Paikkakunta: lieksa

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja reiska_81 »

kyllä laihtuu jos ei ryyppää...ite huomasin kun koneeseen nousin ja pistin vyön kiinni niin ihmettelin et mitä vittua...väljäää sikana...mulla ainakin tippui paino mut en mitannut.käveltyä tuli hirveesti ja juotua vettä,uskomaton ruuan sulatus thaimaassa.
Avatar
TatuS
Mai tong löi!
Viestit: 1941
Liittynyt: 9.1.2006 15:21
Paikkakunta: Cebu
Viesti:

Re: Laihtuuko Thaimaassa?

Viesti Kirjoittaja TatuS »

Riisiä ja ananasta syömällä laihtuu varmasti ja neste poistuu joka tietä vauhdilla.
Reilumpi juhlinta taas nostaa painon oitis samoihin lukemiin ellei ylikin.
Joskus on noussut 5kiloa ja joskus taas pudonnut suurinpiirtein samanverran eli olet mitä syöt. Oli se sitten Thaimaa tai Suomi.
Vastaa Viestiin