Thaimaaseen lähtö pelottaa

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Spike

Thaimaaseen lähtö pelottaa

Viesti Kirjoittaja Spike »

:!:
Viimeksi muokannut Spike, 1.2.2005 19:43. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Avatar
babar
Hammock lover
Viestit: 3426
Liittynyt: 26.1.2004 21:12

Viesti Kirjoittaja babar »

Turha pelko. Vasemmanpuoleinen liikenne, joten katua ylittäessä hieman keskittyy. Mopolla ei pidä ajaa jos ei osaa ja vaikka osaisikin niin ei ainakaan maistissa. Epävarmana ei myöskään ajele siellä missä on paljon vilkasta liikennettä vaan ottaa vaikka taksin. Minkäs sille voi jos joku tulee bussilla kylkeen kun sinä ajat ihan oikein. Mopolla olet kuitenkin aina alakynnessä.
Turhaa pelkoa minusta kun on järki mukana hommassa.
Ei niitä etelässä turistit kiinnosta. Käskevät vain turisteja menemään muualle, etttä niihin ei osu kun selvittelevät keskenään välejään. Suomessa se ymmärretään turistivihaksi.
Ilkka

Viesti Kirjoittaja Ilkka »

Kannattaa jättää mopoilu ja moottoripyöräily väliin niin säästyy aika todennäköisesti moottoripyöräonnettomuuksilta.

Toisaalta thaimaalaiset kun ajavat kuten elävät muussakin elämässään eli ei millään mitään väliä, niin ainahan sitä välillä peltiä kolisee ja porukkaa jää kulkuneuvojen alle. Joten varovaisuus kannattaa mutta ei mitään syytä pelokkuuteen.
Avatar
Lasse
Pohjois-Thaimaan ajajat
Viestit: 33662
Liittynyt: 15.12.2003 11:22
Paikkakunta: Naantali / Khon Kaen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lasse »

Suomen Ulkoministeriön matkustustiedoteet Thaimaa
FACEBOOK RYHMIÄ --> Pohjois-Thaimaan ajajat, Khon Kaenin seudun Suomalaiset.
Spike

Viesti Kirjoittaja Spike »

:!:
Viimeksi muokannut Spike, 1.2.2005 19:44. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Avatar
Pesukarhu
Viestit: 206
Liittynyt: 11.9.2004 22:32
Paikkakunta: Koilliskaira

Viesti Kirjoittaja Pesukarhu »

Eiköhän se kuitenkin kotona ole se vaarallisin paikka. Sinnehän suurin osa ihmisistä kuolee.
Sitähän voi pelätä vaikka paskalla istuessa että kohta alligaattori purasee perseestä, mutta siinä purasee jos niin huono tuuri käy. Minkäs sille mahtaa.
Ei se Thaimaa mikään vaarallinen paikka ole kun on järki päässä.
Avatar
tukataa
Hyperkannattajajäsen
Viestit: 21667
Liittynyt: 28.2.2004 2:30
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja tukataa »

On tosi vaarallista! Ei kannata lähteä!!!
Voisitko muuten myydä lippusi minulle vaikka puoleen hintaan? :-D
Taikis
Phuket lover
Viestit: 182
Liittynyt: 15.12.2003 11:49
Paikkakunta: Heinola

Viesti Kirjoittaja Taikis »

Juu, se on tosi vaarallinen paikka :!: Kannattaa olla kuin salapoliisi ja kyttäät kaikkee mikä liikuu :-D Juupa juu, Ei se sen kummempaa oo ku missää muuallakaa reissussa tai lomalla :roll:
Spike

Viesti Kirjoittaja Spike »

:twisted:
Viimeksi muokannut Spike, 26.12.2004 11:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
sekamu
Pätmän
Viestit: 475
Liittynyt: 11.3.2004 14:22
Paikkakunta: Heltsinki

Viesti Kirjoittaja sekamu »

Ilman muuta matkaan, Thaimaa on varsin turvallinen paikka, varsinkin jos liikut turistialueilla paasaantoisesti. Samat saannot patee kuin Suomessakin, eli huppelissa ei kannata nakkijonossa isotella, muuten paikanpaalla parjaa hyvin, ellei jopa paremmin kuin Suomessa :)
Sekaisin kuin sokean legolaatikko
Avatar
lauri
Viestit: 2996
Liittynyt: 15.12.2003 13:21
Paikkakunta: Jossain muualla

Viesti Kirjoittaja lauri »

Ehkäpä Taikis ja tukataa yrittivät vain omalla tavallaan kertoa ettei isompaa syytä huoleen ole.

Liikenne kyllä voi vaikuttaa melkoisen kaoottiselta alkuun mutta siihen kyllä tottuu aika pian. Vaikeinta itselleni ainakin loman alussa on tottuminen vasemmanpuoleiseen liikenteeseen. Esim. katua ylittäessä sitä ihan refleksinä tähyilee autoja tulevaksi väärästä suunnasta. Muuten käveleminen on varsin turvallista, suojatiet jne. on kyllä ainakin Bangkokissa ja muissa isommissa paikoissa merkitty samoin ylikulkusiltoja jne. löytyy.

Takseissa en ole Thaimaassa pelännyt, kyllä ne kuskit ajamisen osaavat ja jos ei kyyti tai auto miellytä niin taksi seis ja ulos, seuraava, toivottavasti parempi, löytyy yleensä varsin pian. Tuk tukeja välttäisin Bangkokissa myös muista syistä kuin pelkän liikenneturvallisuuden tähden, kuskit ovat usein varsinaisia huijareita ja hinnat kalliimpia kuin ilmastoidussa taximeetterissä.

Mopoilua en suosittele ainakaan ennen kuin olet päässyt jyvälle siitä miten liikenne Thaimaassa toimii. Jos olet menossa omatoimimatkalle niin vältä myös Khao San roadin yksityisiä "VIP-busseja", varsinkin pitkillä yömatkoilla. Usein ne ovat kaikkea muuta kuin vip, pahimmassa tapauksessa matkatoimiston kuvissa ollut iso, uusi ja hieno bussi saattaa osoittautua viisitoista vuotta vanhaksi minibussiksi joka on huolettu viimeksi neljätoista vuotta sitten ja jota ajaa sama kuljettaja 36tuntia putkeen. Varsinaiset bussiasemilta lähtevät valtion yhtiön VIP ja ilmastoidut bussit sen sijaan ovat kunnossa, siistejä ja turvallisia. Samoin muut julkiset liikennevälineet, junat, metro, skytrain jne. ovat varsin turvallisia.

Lavataksit sitten ovat luku sinänsä ja vaikkei turvallisuus olekaan niissä samaa luokkaa kuin takseissa niin aika hyvin siihen lavalla matkustamiseen sopeutuu, se kun on maan tapa.

Kyllähän Thaimaassa liikenneturvallisuus pohjolaan verrattuna on aika lapsenkengissä ja liikenteessä kuolee ja loukkaantuu suhteessa enemmän ihmisiä kuin esim. Suomessa, mutta edistystä tapahtuu jatkuvasti, ajoneuvokanta paranee koko ajan, tiet ovat varsin hyviä jne. Toki varovainen kannattaa olla mutta ei siellä koko ajan pelätä tai jännittää tarvitse.
Viimeksi muokannut lauri, 23.12.2004 2:54. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Skål, kosmonauter!
Ossobucco
Viestit: 1
Liittynyt: 11.12.2004 21:37

Viesti Kirjoittaja Ossobucco »

Ymmärrän kyllä sun "tunnekuohua".
Olen itse perheen kanssa lähdössä reissuun tammikuussa ja mun matkakokemukset rajoittuu 80 luvun alkuun ibitzalle (aivan hanurista) ja pariin kaupunkilomaan euroopassa.
Ibitzan reissun jälkeen tuumin että koskaan en ole etelässä käyny ja toista kertaa en lähde.
No... työkaveri on intohimoinen reissaaja, pohjalta patikoimaan Nepaliin, selaa töissä nettiä matkoista alvariinsa ja jaksoi mulle höpöttää kuin matkusteleminen hauskaa toimintaa on, näytti maisemia paikoista jne.
Alkoi siis hiukka kiinnostamaan ja kun sairastan suht äkästä psoria joka talvella äityy, niin aloin sitte vinkkejä kyselemään, antoi yhden vinkin...
lähde mies Thaimaaseen, näytti kuvia Krabista ja sillon ns. kolahti... mun paikka,ilmeisen rauhallista, upeat rannat ja maisemat.
Siitä siis soittamaan rouvalle töihin, kerroin ideasta, kuului kolahdus (tippu tuolilta) funtsi kolme sekuntia ja sanoi jess!! Siispä liput tilaukseen.
Meni noin puoltoista kuukautta ja alkoi semmoinen epäilys hiipiä takalohkoon, jotta olikohan tossa nyt mitään järkeä, sinnehän kestää lennotkin sata tuntia, siellä on liian kuuma, takuulla palan ja nahka on yhtenä helvettinä...huh, mutta poika ja rouva jaksoi höpöttää matkasta, löysivät kirpparilta sen Caprion leffan jne. nettiä taas selattiin ja kuvia katseltiin....into palasi.
Nyt on lähtöön enää pikkasen aikaa ja matkakuume on himalajassa... koko ajan sellanen fiilis että tästä tulee aivan halvatun hyvä matka ja roppa ja konttori nauttii, niin tulee sullekkin käymään, usko pois. Pidetään älli päässä ja kanssa ihmisetkin tyytyväisenä, takasin kun ollaan tultu niin mennään jo uutta reissua tilaamaan.

Hauskaa joulua ja lämmintä vuotta -05 8)
Avatar
Flassi
Kiinalainen
Viestit: 4677
Liittynyt: 14.1.2004 14:17
Paikkakunta: Ulvila

Viesti Kirjoittaja Flassi »

kohta 8kk reissua takana, ajeltu mopolla,taksilla,mopotaksilla,linkillä,vihreällä pikkulinkillä (kuskit täysiäsekopäitä),kävelty/juostu 8 kaistasen tien yli kun autoja tulee jokapuolelta ja vielä hengissä. Vakuutus umpeutui tuossa 11.11 ja ei ole tarkoitus sitä uusia.

Täällä mitään käy jos vaa on varovainen.
Norsuun olen kirjaimellisesti törmännyt mutta se oli pahasti katutolpan takana jemmassa kun törmäsin :)

Eihän sitä koskaan tiedä milloin joku muu sitten kosauttaa niskaan mutta tätä voi käydä muuallakin kun thaimaassa.

Mopoilua kannattaa välttää jos ei osaa...
18x vuodesta 2004
Avatar
tukataa
Hyperkannattajajäsen
Viestit: 21667
Liittynyt: 28.2.2004 2:30
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja tukataa »

lauri kirjoitti:Ehkäpä Taikis ja tukataa yrittivät vain omalla tavallaan kertoa ettei isompaa syytä huoleen ole.
Juuri näin ainakin omalta osaltani! :)
epsilon
Viestit: 486
Liittynyt: 22.12.2003 14:05

Viesti Kirjoittaja epsilon »

Ensin katsot oikealle, sitten vasemmalle ja vielä kerran oikealle. Sitten juokset rekan alle. :-D .Tässä vasemmanpuoleiseen liikenteeseen sovellettu ohje koulusta 30 vuoden takaa. Tosiaankin se oikealle katsominen ennen kadunylitykseen lähtemistä saattaa pikku hiprakassa unohtua, samoin mopolla oikealle käännyttäessä tahtoo välillä lipsua oikealle puolelle.
bruce
Viestit: 26
Liittynyt: 16.4.2004 0:31

Viesti Kirjoittaja bruce »

flassi kirjoitti:Vakuutus umpeutui tuossa 11.11 ja ei ole tarkoitus sitä uusia.
Vakuutus on sitten matkailijoille viimeinen asia jossa kannattaa säästää.
Avatar
Flassi
Kiinalainen
Viestit: 4677
Liittynyt: 14.1.2004 14:17
Paikkakunta: Ulvila

Viesti Kirjoittaja Flassi »

viime vakuutus maksoi 175e ja pari kertaa kävin lekurissa ja maksoi yhteensä sen 40e eli turha oli vakuutus, toki jos jotain isoa sattuu niin sitten maksaa mutta tunnen että olen turvassa.
Ei ole tarkoitus mitään extremejuttuja harrastella.

nii ja vaikee oli se vakuutus jatkaakin täältä käsin, netissä kun oli jotain ongelmia niillä.
18x vuodesta 2004
Avatar
Dr Bangkok
Viestit: 209
Liittynyt: 22.12.2003 15:44

Viesti Kirjoittaja Dr Bangkok »

Kyllähän keskimäärin turisti altistaa itsensä moninkertaiselle onnettomuus riskille per päivä thaimaassa kuin mitä suomessa. Eihän se tee riskistä vielä mitenkään kouriintuntuvaa kun kumminkin riski per päivä on niin pieni... jos riski thaimaassa olisi 1/1000 päivässä ja suomessa 1/10 000 päivässä niin riski olisi 10 kertaa (eli paljon) suurempi mutta harvoin sitä silti mitään käy. Odotus arvo olisi siis 1000 matkapäivää ennen kuin jysähtää. Noi luvut on tietty hatusta heitettyjä.

Mut mopoilu on vaarallista vaikka kokemusta oliskin. Riippuu paljon kanssa käyttäätkö kokemusta varovaiseen ajeluun vai sitten hurjempiin ohituksiin tms.

Mopotaksit ovat kanssa riski. Varsinkin bangokissa. Kerran läheltä piti kaatuminen ja kerran kerättiin romuja asfaltilta keskellä 3 kaistaista tietä. Selässä oleva rinkka pelasti ettei selkään tullut damagea.
Avatar
Lasse
Pohjois-Thaimaan ajajat
Viestit: 33662
Liittynyt: 15.12.2003 11:22
Paikkakunta: Naantali / Khon Kaen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lasse »

flassi kirjoitti:
Vakuutus umpeutui tuossa 11.11 ja ei ole tarkoitus sitä uusia
En todellakaan jättäisi matkavakuutusta uusimatta :shock:

Tietääkö flassi mitä maksaa sairaala-vuorokausi Thaimaassa + hoidot päälle ? Voin kertoa että opiskelijan, työharjoittelijan, vanhempien kukkarolla voi käydä lovi jos sattuukiin jäämään siinä 8 kaistaisella tiellä auton yliajamaksi... :shock:
FACEBOOK RYHMIÄ --> Pohjois-Thaimaan ajajat, Khon Kaenin seudun Suomalaiset.
Spike

Viesti Kirjoittaja Spike »

:)
Viimeksi muokannut Spike, 26.12.2004 11:46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ilkka

Viesti Kirjoittaja Ilkka »

flassi kirjoitti:
Täällä mitään käy jos vaa on varovainen.
Ei ole flassi tainnut olla vielä tarpeeksi Thaimaassa tietääkseen, että thaikkujen kanssa aina ei ole itsestä kiinni käykö mitään vai ei. Maa jossa on kansa joka ei ajattele puolta minuuttia pidemmälle, niin voi käydä mitä vaan.

Olen sanonut aikaisemminkin, että tyhmää jättää vakuutus ottamatta (siitäkin joku nosti metakan, että minäkö määrittelen tyhmän :x ) ja väitän edelleen, että todella idioottimaista jättää vakuutusturva retuperälle matkoilla.
Huppe
Viestit: 7018
Liittynyt: 19.12.2003 12:46

Viesti Kirjoittaja Huppe »

Äläpä suotta pelkää! Itse en ole missään koskaan reissannut (kerran karibialla) ennen viime keväistä thaimaan matkaa ja hienosti meni kaikki! Mopolla tuli ajettua, vaikka mopoilin viimeksi 13 vuotta sitten, myös prätkällä ajeltiin. Varovainen kannattaa olla mutta niinhän se pitää olla varovainen myös Manskulla :D
Avatar
trainspot
Nenu
Viestit: 437
Liittynyt: 23.5.2004 7:57
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja trainspot »

Joo,kyllä se matkavakuutus kannattaa ottaa,sillä eihän kaikki mitä sattuu aina riipu itsestäsi :wink: Viimereissulla olin pariviikkoa paikallisessa sairaalassa,enkä uskalla edes arvailla paljon tuli maksaan koko lysti :shock: :-D
Avatar
Lasse
Pohjois-Thaimaan ajajat
Viestit: 33662
Liittynyt: 15.12.2003 11:22
Paikkakunta: Naantali / Khon Kaen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lasse »

trainspot kirjoitti:Joo,kyllä se matkavakuutus kannattaa ottaa,sillä eihän kaikki mitä sattuu aina riipu itsestäsi :wink: Viimereissulla olin pariviikkoa paikallisessa sairaalassa,enkä uskalla edes arvailla paljon tuli maksaan koko lysti :shock: :-D
Siinä onkin flassilla naurusta pitelemistä kun Thaimaassa paukahtaa esim. umpisuoli ja ei ole sitä matkavakuutusta plakkarissa.

Flassi tekee ns. "traispotit" sillä erolla että joutuu kaivamaan kuvetta omasta kukkarostaan, eikä pääse Thain "firstissä" kotiin :lol: :wink:
FACEBOOK RYHMIÄ --> Pohjois-Thaimaan ajajat, Khon Kaenin seudun Suomalaiset.
Avatar
Antero
Päänyrveli
Viestit: 3551
Liittynyt: 16.12.2003 8:21

Viesti Kirjoittaja Antero »

Spike kirjoitti:Kiitos rohkaisevista vastauksista!

Niin siis ollaan ihan koko perheen kanssa reissuun lähdössä -> Itse 15, sisarukset 16 ja 18 + vanhemmat. :)

Tässä nyt on vaan ollut sellanen olo mulla niin kuin siskollakin, että jotain kuitenkin tapahtuu, mutta kyllä mä sen tiedän, että kaikkialla sattuu ja tapahtuu, mutta silti. En kyllä kiistä, ettenkö olis innoissanikin tosta matkasta. Mitä nyt ollaan sitä melkein vuoden odotettu. :roll: 8)

:P
Hei, avoimin silmin vaan matkalle! Ette tule pettymään! Hauskaa lomaa! :)
Vastaa Viestiin