Vaihtoaika Mumbaissa

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Vastaa Viestiin
Avatar
Hopiska
Viestit: 72
Liittynyt: 14.1.2010 11:10
Paikkakunta: Helsinki

Vaihtoaika Mumbaissa

Viesti Kirjoittaja Hopiska »

Heippa hei. Löysin tuossa Jet Airwaysiltä kohtuu hintaisen lennon välille Lontoo-BKK-Lontoo. Molempiin suuntiin koneen vaihto Mumbaissa. Nyt arveluttaakin että riittääkö tuo annettu vaihtoaika joka on mennessä 2h5min ja tullessa 1h25min, itseasiassa en ole aivan onko välissä varsinaista koneenvaihtoa vai onko kyseessä pelkkä välilasku. Luulisi ajan riittävän kun joka paikasta löytyy sama vaihtoehto, joten luulisi tämän olevan lentoyhtiön itse räätälöimä väli, mutta ei se vara sitä junaa raiteilta suista. Löytyisikö täältä ketään, joka olisi kyseisen välin lentänyt ja osaisi latoa faktoja tiskiin. Eli siis miten mahdollinen vaihto tapahtuu ja kuinka paljon aikaa tarvitaan.
Avatar
dynamite28
Viestit: 1854
Liittynyt: 21.4.2004 15:41
Paikkakunta: Vantaa

Re: Vaihtoaika Mumbaissa

Viesti Kirjoittaja dynamite28 »

Hopiska kirjoitti:Heippa hei. Löysin tuossa Jet Airwaysiltä kohtuu hintaisen lennon välille Lontoo-BKK-Lontoo. Molempiin suuntiin koneen vaihto Mumbaissa. Nyt arveluttaakin että riittääkö tuo annettu vaihtoaika joka on mennessä 2h5min ja tullessa 1h25min, itseasiassa en ole aivan onko välissä varsinaista koneenvaihtoa vai onko kyseessä pelkkä välilasku. Luulisi ajan riittävän kun joka paikasta löytyy sama vaihtoehto, joten luulisi tämän olevan lentoyhtiön itse räätälöimä väli, mutta ei se vara sitä junaa raiteilta suista. Löytyisikö täältä ketään, joka olisi kyseisen välin lentänyt ja osaisi latoa faktoja tiskiin. Eli siis miten mahdollinen vaihto tapahtuu ja kuinka paljon aikaa tarvitaan.
Kyllä siinä on koneen vaihto, koska lennon numero on eri ja konetyyppi vaihtuu samalla. Varmaankin palatessa voi tehdä vähän tiukkaa, jos on yhtään myöhässä, mutta kun lennot ovat samalla lipulla niin siinä mielessä suurta ongelmaa asiassa ei ole, varsinkaan kun kyseessä on saman yhtiöt lennot niin hieman joustoa todennäköisesti löytyy mahdollisessa myöhästymistilanteessa. Asutko briteissä kun olet tuollaista reittiä ostamassa? Finskillä löytyy 517 punnan lippuja Lontoosta Bangkokiin, jos matkustusaika sattuu kohdille.
Avatar
mikrobitti
Viestit: 3810
Liittynyt: 11.10.2004 21:10
Paikkakunta: Espoo

Re: Vaihtoaika Mumbaissa

Viesti Kirjoittaja mikrobitti »

Olikos niin, että suomalainen tarvitsee viisumin transitissakin Intiaan?
Avatar
kollikk
Ellun piriste
Viestit: 510
Liittynyt: 23.8.2006 21:30

Re: Vaihtoaika Mumbaissa

Viesti Kirjoittaja kollikk »

Mulle antoivat siellä semmosen pahvikortin leimalla millä pääsi kerran huom!kerran käymään kansainvälisellä puolella ennen lennon lähtöä.muuten piti odotella solttupoikien silmäin alla.minulla ei siis ollut visaa.
Aivan syvältä koko paikka.Oli mulle viimonen kerta kun astun kyseisen maan kamaralle tämän tein myös selväksi!
Avatar
Hopiska
Viestit: 72
Liittynyt: 14.1.2010 11:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vaihtoaika Mumbaissa

Viesti Kirjoittaja Hopiska »

dynamite28 kirjoitti:Kyllä siinä on koneen vaihto, koska lennon numero on eri ja konetyyppi vaihtuu samalla. Varmaankin palatessa voi tehdä vähän tiukkaa, jos on yhtään myöhässä, mutta kun lennot ovat samalla lipulla niin siinä mielessä suurta ongelmaa asiassa ei ole, varsinkaan kun kyseessä on saman yhtiöt lennot niin hieman joustoa todennäköisesti löytyy mahdollisessa myöhästymistilanteessa. Asutko briteissä kun olet tuollaista reittiä ostamassa? Finskillä löytyy 517 punnan lippuja Lontoosta Bangkokiin, jos matkustusaika sattuu kohdille.
Ok, ja varmaankin siis myöhästyessä mahdollisuus siihen että siirtävät vaikkapa seuraavalle lennolle? Ihan suomessa asustelen, mutta muutenkin on mieli tehnyt aina käväistä Briteissä, varsinkin Manchesterissä (MANU :D ) ja Easyjetillä näytti pääsevän Helsinki-Manchester-Helsinki välin alle 50€(Ilman ruumaan meneviä tavaroita), niin ajattelin, notta miksei sitten samalla reissulla käväisis kuukauden verran Thaimaan puolella, kun sinne himoittaa myös :). Opiskelija kun olen niin kesällä on kovastikkin aikaa, kunhan talouden saa tässä keväällä kuntoon. Ja eikös tuolla yhdistelmällä saatava hinta n. 530e ole muutenkin ihan sopuhintainen? Harkinnassa on myös siis osittaa nämä matkat kahteen eri reissuun, jolloin varmaan tarkoituksena olisi suora lento HEL-BKK-HEL. Kertokaa ihmeessä, jos näette jonkun epäkohdan tuossa yhdistämisessä, aloitteleva reissaaja kun olen :)
Avatar
patila
Majatalon isäntä
Viestit: 28449
Liittynyt: 23.12.2003 1:36
Paikkakunta: Soi Yume, Pattaya

Re: Vaihtoaika Mumbaissa

Viesti Kirjoittaja patila »

pbe kirjoitti:Olikos niin, että suomalainen tarvitsee viisumin transitissakin Intiaan?
Ei ole tietoa tuosta, -90 luvulla kun tuli monesti lennettyä aeroflotilla thaimaahan niin monesti välilasku oli intiassa ja tuohon ei ainakaan visaa tarvittu.

Suomalaiset ovat muuten saaneet 1.1.2010 alkaen saaneet visa on arrivalin intiaan allamainituilta lentokentiltä.
"India on Friday introduced tourist visa-on-arrival for five countries, including Japan and New Zealand, to facilitate bonafide foreign tourists who plan their visits at a short notice.

This has been introduced for one year on an "experimental basis", a release from the Foreign Office said in New Delhi. It said, "to facilitate bonafide foreign tourists who plan their tours at a short notice, Government of India has decided to introduce 'Tourist Visa-on-Arrival' for a period of one year for citizens of five countries -- Finland, Japan, Luxembourg, New Zealand and Singapore on an experimental basis with effect from 1.1.2010.

"Tourists from the said countries can also procure their visas from the Missions/Posts in the normal course." The tourist visa-on-arrival" with a maximum validity of 30 days with single entry facility will be granted by the Immigration Officers at Delhi, Mumbai, Chennai and Kolkata airports to start with, it said.

The grant of a tourist visa-on-arrival will be regulated as per the guidelines prescribed in the Visa Manual, it said. The official spokesperson of the Ministry of External Affairs said, "The (rule of) gap of two months between two visas would apply to all tourist visa holders."

But the restriction of two-month gap will not apply to PIO (Persons of Indian origin) or OCI (Overseas Citizen of India) card-holders and foreigners holding business, employment, student and other categories of visa."

http://www.hindustantimes.com/India-int ... 92736.aspx
HUOM: 1.1.2010 alkaen Suomen kansalaisille myönnetään 30 vrk turistiviisumi lentokentällä Intiaan saavuttaessa. Turistiviisumia siis ei tarvitse enää anoa etukäteen, vaan se myönnetään rajalla.

- ennen matkaa tulee täyttää viisumilomake (klikkaa tekstiä):

On Arrival -viisumilomake

- viisumi myönnetään ainoastaan lomamatkoja varten

- passin tulee olla voimassa puoli vuotta maahan saavuttaessa

- viisumi myönnetään ainoastaan saavuttaessa maahan Mumbain, Delhin, Chennain tai Kolkatan kautta. Muissa maahantulopaikoissa On Arrival-viisumia ei myönnetä

- viisumin hinta on 60$ tai vastaava summa rupioissa

- viisumilla voi oleskella maassa korkeintaan 30 vrk eikä voimassaoloa voi jatkaa

- viisumi on kertaviisumi, eli sillä ei voi palata Intiaan jos on poistunut maasta

- poistuttuaan Intiasta turistiviisumin haltija voi palata maahan uudestaan aikaisintaan kahden kuukauden kuluttua

- On Arrival- viisumi myönnetään samalle henkilölle korkeintaan kaksi kertaa vuoden aikana

Tuohon Hopiskan kysymykseen, mielestäni ei tuossa vaihtoajassa ole mitään ongelmaa kun saman firman koneella lennetään ja lennot ovat samalla lipulla, tarvittaessa yleensä koneet odottavat kyllä matkustajia jonkin aikaa.
Varaukset https://www.majatalo.info/huoneet/
tai Puh. 08 6303 4870
Avatar
Hopiska
Viestit: 72
Liittynyt: 14.1.2010 11:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vaihtoaika Mumbaissa

Viesti Kirjoittaja Hopiska »

pekka.p kirjoitti:Tuohon Hopiskan kysymykseen, mielestäni ei tuossa vaihtoajassa ole mitään ongelmaa kun saman firman koneella lennetään ja lennot ovat samalla lipulla, tarvittaessa yleensä koneet odottavat kyllä matkustajia jonkin aikaa.
Okei, kiitokset kaikille vastauksista, asiat selveni kerralla :)
Vastaa Viestiin